StoryEditor

Tesco predáva na Slovensku dva obchodné domy. Budovy sú zastarané, tvrdí reťazec

26.01.2016, 16:18
Autor:
ČTKČTK
Okrem obchodného domu v Žiline je reťazec na Slovensku tiež v pokročilej fáze rokovaní s investorom, ktorý prejavil záujem o obchodný dom v Prešove.

Obchodný reťazec Tesco predal svoj obchodný dom v Žiline tamojšej developerskej spoločnosti, obchod v ňom uzavrie. Kupcu už má aj na svoj obchodný dom v Prešove.

Podnik to uviedol v dnešnom liste zamestnancom, ktorý má ČTK k dispozícii. V liste sa okrem iného uvádza, že Tesco v súčasnosti skúma ďalšie možnosti týkajúce sa jeho obchodných domov na Slovensku a v Českej republike.

"Dnešné oznámenie nám umožňuje uvoľniť peniaze z predaja nášho obchodného domu v Žiline a investovať ich späť do služieb pre zákazníkov v našich predajniach po celej Českej republike a na Slovensku," povedal pre ČTK hovorca Tesca Václav Koukolíček.

Kompletná rekonštrukcia

Zamestnanci z OD v Žiline by podľa tohto listu mali nájsť prácu v ďalších predajniach spoločnosti. Budovy, v ktorých sa obchodné domy reťazca nachádzajú, sú podľa firmy zastarané, ale na veľmi atraktívnych lokalitách s významnou príležitosťou na modernizáciu a rozvoj. Konkrétny plán sa podľa firmy bude líšiť obchod od obchodu a bude trvať nejaký čas, kým bude dokončený. 

"Tam, kde to bude možné, budeme chcieť aj naďalej prevádzkovať naše obchody v budovách, ktoré prejdú kompletnou rekonštrukciou," uvádza Tesco.

Reťazec zamestnancom: Neznepokojujte sa špekuláciami

Tesco je na Slovensku tiež v pokročilej fáze rokovaní s investorom, ktorý prejavil záujem o obchodný dom v Prešove.
Médiá v minulosti špekulovali o predaji niektorých obchodných centier, ktoré Tesco vlastní v Česku, napríklad OC Letňany. Denník MF Dnes minulý týždeň uviedol, že predajná cena OC Letňany môže presiahnuť 300 miliónov eur. 

Vedenie reťazca zamestnancom dnes napísalo, že sa nemajú znepokojovať špekuláciami v médiách týkajúcich sa podnikania firmy v Česku a na Slovensku. "Revízia nášho portfólia bola dokončená," uvádza sa v liste.

Tesco vlani zaviedlo jednotný riadiaci tím pre oblasť strednej Európy. Predajne v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Poľsku tak majú vedenie v Prahe.

01 - Modified: 2008-01-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Pohľad do duše Íra
01 - Modified: 2024-04-04 15:53:16 - Feat.: - Title: FOTO V minulosti po nej premávalo šesť liniek električky, dnes zapadá prachom. Ako kedysi vyzerala Obchodná v Bratislave? 02 - Modified: 2024-03-27 10:21:05 - Feat.: - Title: PREHĽAD Otváracích hodín obchodov počas Veľkej noci: Kde nakúpiš aj počas sviatkov? 03 - Modified: 2024-01-19 16:41:18 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Veľký krok Biedronky u nás. Už má vyhliadnutú lokalitu na slovenskú centrálu 04 - Modified: 2023-11-26 15:46:02 - Feat.: - Title: Na Slovensko zhltnú reťazcom osobné náklady menšiu časť ich pridanej hodnoty 05 - Modified: 2023-11-20 18:20:00 - Feat.: - Title: Nákupná horúčka sa blíži. Obchody sa pripravujú na Black Friday, nákupné centrá vyčkávajú na Vianoce
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 17:42