StoryEditorSladokosti obsahujú menej cukru, firmy reagujú na tlak
Daň z cukru Slovensko nechystá, producenti však zakročili sami.
Malý krôčik pre výrobcu, veľký pre zdravie. Po narastajúcej miere obezity a tlaku niektorých štátov sa nadnárodné korporácie a producenti sladkostí rozhodli postupne znižovať vo svojich produktoch podiel cukru. A týka sa to aj obľúbených sladkostí z našich obchodov. Tie s menším podielom cukru sa postupne dostávajú na regály. Zmenu chuti však spotrebitelia nemajú pocítiť. Vo väčšine prípadov ide len o zopár gramov, no pri dennej odporúčanej dávke, ktorú určila Svetová zdravotnícka organizácia na maximálne šesť čajových lyžičiek, to zaváži.
Keksíky aj nápoje
„Nové produkty vytvárame s menším množstvom cukru, znižujeme ho v ex...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-11 08:29:39 - Feat.: - Title: Trpíte závratmi? Prezradíme vám, ako sa môžete zbaviť točenia hlavy
02 - Modified: 2024-05-11 07:15:49 - Feat.: - Title: V Británii objavili bunky, ktoré pomáhajú obnoviť poškodenú pečeň
03 - Modified: 2024-05-10 15:30:00 - Feat.: - Title: Ceny cukru sa prudko otočili. Slovenskí obchodníci hlásia: Z tovaru sa stáva ťahák tejto sezóny
04 - Modified: 2024-05-10 11:07:44 - Feat.: - Title: Tieto známe osobnosti bojovali s onkologickými ochoreniami. Kto boj prehral?
05 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena?