StoryEditor

Prázdne bary napálili aj výrobcov alkoholu

21.12.2020, 23:00
Zatvorenie reštauračných zariadení znížilo príjmy nielen prevádzkam, ale aj liehovarníkom. Vypnutý sektor pre nich znamenal stratu 30 až 40 percent príjmov.

„Konzumácia alkoholu je spojená so stretávaním ľudí, s rodinnými oslavami, so zábavou a s relaxom. I keď sa predaj v maloobchode tento rok zvýšil, výpadok HoReCa segmentu sme nedokázali nahradiť,“ uviedol výkonný riaditeľ Old Herold Martin Spurný. Podľa neho v najhoršom období obmedzené gastro znamenalo výpadok príjmov až do 40 percent. Problémy priniesli aj dosahy koronakrízy na odberateľov alkoholických nápojov, ktorí mali po zatvorení podnikov platobné ťažkosti.


Znížená spotreba tak prinútila výrobcov ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať 02 - Modified: 2024-05-14 14:00:00 - Feat.: - Title: Od pol desiatej žiadny alkohol, ani "happy hours". Na Malorke a Ibize sa sprísnia podmienky v rezortoch 03 - Modified: 2024-05-11 08:00:00 - Feat.: - Title: Môžem vypiť drink, do ktorého spadla muška? Niektoré druhy ti môžu narobiť poriadne zdravotné problémy 04 - Modified: 2024-05-09 09:40:39 - Feat.: - Title: Barmanka v klube na intrákoch: Chodia k nám aj starší páni, ktorí skúšajú šťastie u študentiek 05 - Modified: 2024-05-02 06:26:03 - Feat.: - Title: O Mojite či Bloody Mary ste už určite počuli a možno ich aj ochutnali. Dokážete určiť, z akých ingrediencií sa skladajú?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. máj 2024 00:42