StoryEditor

Nové pivo bude meškať, má to však aj jeden pozitívny moment

23.06.2021, 11:00
K našej gastrokultúre patrí aj čapované pivo, ktoré si v uplynulom roku prešlo kľukatou cestou. Napriek nečakaným zmenám pri surovinách ho bude počas nasledujúcich mesiacov dosť.

Čapované a poriadne vychladené. Pivo je počas letných horúčav pre mnohých elixír. Aj keď v uplynulých pandemických mesiacoch bola na vrchole jeho balená verzia, do popredia sa opäť dostáva sudové. „Ohlasy podnikov a reštaurácií ukazujú, že o čapované pivo je záujem a v niektorých prípadoch dokonca presahuje minuloročné čísla,“ konštatuje zakladateľ portálu oPive.sk Tomáš Vašuta. Za dôležité pritom považuje, ako sa menšie pivárne postavia k letnej sezóne, keďže zvyšok roka môže byť pre ne existenčne náročný.

Pandémia zamávala aj s pivovarmi, keď napríklad Šariš v...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Majiteľ Viech Vojtěch Záhorský: Baví ma tvoriť priestory na výmenu názorov 02 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 03 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 04 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte 05 - Modified: 2024-04-25 10:00:00 - Feat.: - Title: Z malej firmy miliónový biznis. Manželky vybudovali uhlíkovo neutrálnu továreň, varia v nej aj čierne pivo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
11. máj 2024 21:19