StoryEditor

Na čelo dozornej rady nominantka HZDS

09.01.2003, 23:00

Predsedníčkou Dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) SR pre nasledujúce volebné obdobie by sa mal stať nominantka za HZDS Marta Lobotková (47 r.), ktorá vo FNM SR pôsobila v rokoch 1994 -- 1998, keď bol šéfom výkonného výboru FNM Milan Rehák (HZDS). Lobotková je v súčasnosti jeho poslaneckou asistentkou, pracuje v trenčianskej spoločnosti Nibaco, a. s. Jej kandidatúru, ako aj ostatných 6 členov dozornej rady a 9 členov nového Prezídia FNM schválil včera Výbor NR SR pre hospodárstvo, privatizáciu a podnikanie jednomyseľne, hlasmi koalície i opozície. Rozhodne o nich plénum parlamentu v tajnom hlasovaní.
Výbor súhlasil so všetkými návrhmi vlády SR, teda, aby za nového viceprezidenta a predsedu výkonného výboru namiesto odchádzajúceho Pavla Hulíka výbor na rokovanie pléna navrhol nominanta SMK Daniela Végha (35 r.) z Dunajskej Stredy, vedúceho oddelenia analýz pobočkovej siete OTP Banka Slovakia. Prezident Prezídia FNM Jozef Kojda (47 r., doteraz nominant DS, najnovšie SDKÚ), ako aj dvaja jeho členova Igor Grošaft (33 r., SDKÚ) a Rezsö Duray (48 r., SMK) by podľa návrhu mali naďalej zostať vo funkcii.
V prezídiu odvolaných Ivána Farkasa, Ivana Pramuka, Dušana Jurčáka, Jozefa Zaťku a Ľubomíra Skaloša po zvolení v pléne nahradia v súlade s vládnym návrhom Juraj Plechlo (37 r., ANO), Mikuláš Kačaljak (ANO), Milan Krajniak (29 r., KDH), Stanislav Janota (51 r., KDH) a František Stano (36 r., SDKÚ). V prezídiu bude mať teda SDKÚ troch a ANO, KDH a SMK po dvoch nominantoch. V dozornej rade fondu má každá parlamentná strana navrhnuté po jednom nominantovi.
Novými členmi DR mali stať Ondrej Matej (SDKÚ), László Hóka (SMK), Milan Fraňo (ANO) a opozíciu by okrem predsedníčky z HZDS mali opozíciu zastupovať aj Pavol Pavlis (Smer) a Jozef Kriška (KSS).

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
14. máj 2024 06:12