StoryEditor

Asistenčné služby

20.05.2005, 00:00
Cestovné poistenie robia zaujímavým aj asistenčné služby. Ich hlavnou úlohou je poskytnúť pomoc v prípade núdze. Pri ochorení klienta asistenčná kancelária odporučí niektoré lokálne zdravotnícke zariadenie, a aj priamo lekára. Dokonca zabezpečí aj prepravu na ošetrenie či odvoz na Slovensko. Ak treba, zorganizuje príchod lekára -- špecialistu alebo konzultácie miestnych zdravotníkov so slovenským lekárom. Informuje aj rodinu chorého.

Cestovné poistenie robia zaujímavým aj asistenčné služby. Ich hlavnou úlohou je poskytnúť pomoc v prípade núdze. Pri ochorení klienta asistenčná kancelária odporučí niektoré lokálne zdravotnícke zariadenie, a aj priamo lekára. Dokonca zabezpečí aj prepravu na ošetrenie či odvoz na Slovensko. Ak treba, zorganizuje príchod lekára -- špecialistu alebo konzultácie miestnych zdravotníkov so slovenským lekárom. Informuje aj rodinu chorého. Súčasťou jej služieb môže byť aj zabezpečenie tlmočníka, advokáta či zaplatenie súdnej kaucie. Pri strate dokladov môže doručiť náhradné. Každá z poisťovní, ktorú ponúka cestovné poistenie, spolupracuje s niektorou asistenčnou službou. Ich spoločným znakom je nepretržitá prevádzka 24 hodín denne. O tom, aké asistenčné služby môže klient získať, by sa mal však informovať pred podpisom poistnej zmluvy.

Čo môžu asistenčné služby zahŕňať:
-- dopravu rodinného príslušníka do zahraničia v prípade dlhodobej hospitalizácie poisteného,
-- pomoc v prípade straty dokladov,
-- poistenie pre prípad zdržania batožiny leteckým prepravcom,
-- zabezpečenie zásielky liekov, ktoré nie sú v zahraničí k dispozícii,
-- zabezpečenie zablokovania bankovej karty v prípade straty,
-- tlmočenie odkazov,
-- poistenie pre prípad predčasného návratu zo zahraničia,
-- pomoc v prípade nepredvídanej udalosti -- zabezpečenie ubytovania, prenájom vozidla,
-- poskytnutie zálohy na súdnu kauciu,
-- právnu pomoc.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 05:39