StoryEditor

Naše automobilky dobýjajú Frankfurt. Pozrite si novinky

09.09.2013, 16:32
Zajtra sa otvárajú brány frankfurtského autosalónu. Už dnes vám ukážeme, čo chystajú "slovenské" automobilky.

Jedna z najprestížnejších autoshow na svete. Autosalón vo Frankfurte, ktorý sa pravidelne strieda s tým v Paríži, štartuje už zajtra svoj 65. ročník. HN vám pripravili už deň pred oficiálnym otvorením vychytávky, ktoré pre divákov pripravili "slovenské" automobilky. 

Nemecký koncern Volkswagen a jeho e-up! a e-golf!
Malé mestské auto a kompaktný hatchback. Ide o prvé elektro-autá európskej špičky v predaji vozidiel, pričom jedno z nich bude schádzať priamo z Bratislavy. Áno, reč je o modeli e-up!. Ten sa bude chcieť pochváliť malou spotrebou rovnako ako elektrická verzia Golfu. Volkswagen e-up! skrýva pod kapotou 82 koní a z nuly na stovku zrýchli za ani nie 13 sekúnd. e-golf je o niečo výkonnejší - má 115 koní a na sto kilometrov zrýchli na niečo viac ako desať sekúnd. Podľa odborníkov ide o autá, ktoré majú naozaj dobrý dojazd. e-up! sa môže pýšiť 160 kilometrami a e-Golf až 190 kilometrami.

Volkswagen e-up!

Volkswagen e-golf!

Francúzi ukážu svoj bestseller Peugeot 308
Auto, ktoré je jedným z najdôležitejších v segmente C na európskom trhu. Hlavná hviezda značky Peugeot - model 308 - sa predstaví na novej modulárnej platforme EMP2. Vďaka tomuto sa Peugeot 308 stane najľahším vozidlom vo svojej kategórií (oproti predchodcovi je ľahší o 140 kilogramov). Zákazníci budú mať po uvedení na trh výber z piatich benzínových a dieslových motorov. Vyrábať ho bude závod v Sochaux, autá pre čínsky trh budú schádzať z liniek v čínskej fabrike Peugeotu. Okrem Peugeotu 308 sa verejnosti predstaví aj športový koncept 308 R Concept.

Peugeot 308

Južná Kórea chce skórovať s modelom Kia Soul
Ide o vynovené kompaktné SUV, ktorého predaj na európskych trhoch odštartuje začiatkom nadchádzajúceho roka. Kia Soul je inšpirovaná konceptom Kia Track’ster a zostáva verná svojmu originálnemu a na prvý pohľad jasne identifikovateľnému dizajnu. Novinka si z pôvodného modelu ponechala vyššiu stavbu karosérie, hranaté tvary, panoramatické presklenie interiéru, vysoko uložené koncové reflektory a svetlú výšku modelov SUV, ktorá poskytuje vodičom väčší pocit istoty za volantom. Návštevníci expozície značky Kia Motors na IAA vo Frankfurte uvidia dvojicu nových modelov Kia Soul vybavenú novým SUV styling balíkom príslušenstva. Ten zahŕňa ochranné lišty na nárazníkoch lakované čiernym klavírnym lakom, bočné prahy dverí, rozšírené podbehy kolies a čiernu lakovanú strechu. Najväčšou technickou zmenou nového Soulu je úplne nová platforma, ktorá vychádza z novej generácie modelového radu Kia cee’d. Výsledkom sú výrazne lepšie jazdné vlastnosti.

Kia Soul

Čo by ste mali vedieť o autosalóne
- Na prvé dva dni (10. a 11. septembra) bude otvorený len pre novinárov, následne (od 12. do 22. septembra) si najnovšie automobilové vychytávky bude môcť pozrieť i široká verejnosť.
- Denné vstupné počas víkendu je 15 eur, počas pracovného týždňa 13 eur.
- Študenti majú zľavu - vstupné ich vyjde na 7,50 eura, pričom deti do sedem rokov majú vstup zadarmo
- Na mieste môžete parkovať v dome Rebstock, z ktorého si na výstavisko môžete zadarmo zobrať autobus
- za parkovanie v Rebstocku zaplatíte 12 eur, no dá sa parkovať (10 eur) aj vonku
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 11:43