StoryEditor

Zmeny v manažmente U.S. Steel

19.05.2005, 00:00

Christopher J. Navetta sa od 1. júna vracia späť do centrály U.S. Steel v Pittsburghu, kde prevezme novú pozíciu. Navettu vymenovala korporácia United States Steel za viceprezidenta pre globálne obstarávanie, logistiku a diverzifikované záležitosti. Bude zodpovedný za dodávky a nákup materiálov vrátane kľúčových nerastných surovín pre U.S. Steel Košice, U.S. Steel Srbsko a výrobné prevádzky v USA, ako aj za dopravu a aktivity s nehnuteľnosťami. Do funkcie viceprezidenta pre prevádzky v Európe a prezidenta U.S. Steel Košice vymenovali Davida H. Lohra.
Lohr a Navetta budú organizačne patriť pod Johna Goodisha, prvého prezidenta U.S. Steel Košice po prevzatí výroby ocele v Košiciach Američanmi v novembri 2001. V súčasnosti bol zvolený za výkonného viceprezidenta a Chief Operating Officer (COO), zodpovedného za všetky podniky v korporácii.
David Lohr začal svoje pôsobenie v spoločnosti U.S. Steel v roku 1974 v závode National Steel, McKeesport, Pensylvánia, kde sa pôvodne vyrábali rúry. Pred tým, ako ho vymenovali za zástupcu generálneho manažéra pre finišing, prešiel viacerými riadiacimi pozíciami. V roku 1982 prestúpil do Fairfieldu v Alabame, aby riadil finalizáciu výstavby a spustenie závodu na bezšvové rúry. V roku 1986 sa stal v tomto závode riaditeľom pre výrobu.
Na pozíciu generálneho riaditeľa pre rúrové produkty prešiel do centrály U.S. Steel v Pittsburgu v roku 1994. O dva roky neskôr, v roku 1996 sa stal generálnym riaditeľom závodu v Mon Valey a v roku 1999 postúpil na pozíciu viceprezidenta pre výrobu tabuľových produktov. Do súčasnej pozície viceprezidenta pre prevádzku závodov bol vymenovaný v roku 2003 a riadil americké hutnícke závody a spoločné podniky.
David Lohr, rodák z Mt. Pleasant v Pensylvánii, získal titul bakalára v odbore priemyslového inžinierstva na univerzite v Pittsburghu v roku 1975. Manažérsky program ukončil na Pensylvánskej štátnej univerzite v roku 1998. Je ženatý, má dvoch synov a dcéru.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 10:06