StoryEditor

Pohľad do duše Íra

20.01.2008, 23:00

V odbornom svete psychológie je vraj írska mentalita záhadou. Ich povahu len málokto pochopí. Naši podnikatelia strácajú trpezlivosť, keď im írsky partner nedvíha telefón a oni to hneď vnímajú ako nezáujem o spoluprácu. Ale nie je to tak. Jednoducho ho v danom momente zaujalo niečo iné a už na schôdzku zabudol. Ich prejavy nie sú štandardne európske. Sú veľmi priami, žoviálni, ale zároveň nedokážu zo slušnosti partnerom povedať nie.
Íri často idú do veľkého projektu, ale neurobia si jeho analýzu ako Nemci či Briti, ale nechajú sa viesť svojou intuíciou. Napríklad na Slovensku investoval jeden z najväčších írskych developerov a známy podnikateľ Quinlan vlastné prostriedky do projektu III Veže v Bratislave, a to bez toho, aby navštívil niekedy Slovensko.
V Írsku sa koná ročne asi sto významnejších a spravidla úzko zameraných výstavných akcií. Vzhľadom na nízky počet obyvateľov a geografickú odľahlosť krajiny, je rozsah výstavných akcií relatívne obmedzený. Na druhej strane vzhľadom na veľký počet zahraničných firiem v Írsku, ktoré spravidla predstavujú veľkú časť alebo väčšinu vystavovateľov, majú prakticky takmer všetky výstavy medzinárodný charakter. Účasť zahraničných firiem, ktoré nemajú v Írsku zastúpenie, je ojedinelá a spravidla ide o firmy zo Severného Írska alebo z Veľkej Británie. Vôbec najväčšou výstavnou akciou v Írsku je majstrovstvo (krajiny alebo sveta) v orbe, ktoré sa koná na jeseň vždy na inom mieste a má charakter takmer verejného veľtrhu a celonárodnej púte zároveň.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
03. máj 2024 05:03