StoryEditor

Anketa: Čo považujete za najvýznamnejšiu udalosť v kultúre v roku 2007?

30.12.2007, 23:00

Peter Dvorský,
operný spevák
Za najvýznamnejšiu kultúrnu udalosť na Slovensku v roku 2007 považujem slávnostné otvorenie "historickej" novostavby SND v Bratislave a hosťovanie slávnej ruskej mezzosopranistky Jeleny Obrazcovovej v košickej opere.

Beáta Dubasová,
speváčka
Mňa tento rok najviac potešili relácie Hit storočia a Môj najmilší hit, pretože opäť oživili záujem o slovenské pesničky, vydavateľstvo Opus zaznamenalo aj zvýšený predaj našich albumov. Takisto ma potešil album Roba Grigorova Balady.

Michal Hvorecký,
spisovateľ
Najviac ma potešili nové albumy Amy Winehouse a Tracey Thorn. Takisto výstava Neo Rauch v pražskom Rudolfíne. A v neposlednom rade aj kniha Ingrid Hrubaničovej Láska ide cez žalúdok. Najviac ma sklamal nový román Williama Gibsona -- Spook Country.

Meky Žbirka,
spevák
Asi to, že si spolu opäť zahrali Led Zeppelin. Začiatkom 70. rokov som mal možnosť vidieť ich naživo. Ich koncert v Londýne bol pre mňa takou nadštandardnou udalosťou. V rockovom svete sa totiž už nepočítalo, že si spolu ešte zahrajú.

Juraj Nvota,
režisér
Za jednu z najvýznamnejších udalostí roka 2007 v oblasti kultúry považujem, že sme sa tento rok dočkali po dlhom čase premiér niekoľkých slovenských filmov. Bez ohľadu na kvalitu som rád, že sa u nás konečne začalo viac nakrúcať.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
03. máj 2024 21:59