StoryEditor

Toplyžovačka na Kysuciach - Veľká Rača

15.11.2007, 23:00

Vizitka
Názov:
Snow paradise Veľká Rača
Kategória: 5 hviezdičiek
Otvorenie sezóny: 17. novembra, definitívne sa o termíne rozhodne dnes
Denný lístok pre dospelých: 750 a 850 Sk
Denný lístok pre deti: 520 a 600 Sk
Počet lanoviek a vlekov: 3 lanovky a 3 vleky

Lyžovačka
Najlepšie lyžiarske stredisko na Kysuciach je ideálne na rodinnú lyžovačku. Potvrdzujú to aj rodinné skipasy v rôznych kombináciách a za výhodné ceny.
Lyžiarske stredisko je rozdelené na tri lokality: Dedovka, Marguška a Laliky. Pre návštevníkoch sú pripravené zjazdové trate všetkých obťažností, od najľahších až po tie najťažšie. Na svoje si prídu aj snoubordisti a bežkári. Milovníci bežiek majú k dispozícii dve bežecké trate na Stope zdravia v dĺžkach 1, 3 a 5 kilometrov.
Ubytovanie a strava
Ponuka ubytovania je pestrá -- celková kapacita lôžok je približne 3-tisíc. Vybrať si možno ubytovanie na privátoch, v zrubových a horských chatách, penziónoch a hoteloch.
Chata Zuzana maximálne pre 14 ľudí poskytuje súkromie pre náročnejších hostí. Má štyri spálne, spoločenskú miestnosť s kozubom, dve kúpeľne a saunu. Jedna noc pre každého z hostí stojí
350 až 400 Sk.
Aj náročnejších hostí uspokojí trojhviezdičkový hotel Marlene, ktorý sa nachádza pol druha kilometra od strediska. Noc v dvojlôžkovej izbe stojí od 750 Sk. V hoteli sa nachádza konferenčná miestnosť s kapacitou 50 miest, bar, bazén s protiprúdom, vírivá vaňa, detský bazén a sauna.
Doprava
Motoristi sa do cieľovej stanice dostanú zo Žiliny, odkiaľ budú pokračovať do obce Krásna nad Kysucou a Oščadnice. Parkovať treba na bezplatných záchytných parkoviskách v Oščadnici, ktorých je celkovo 12. Z Oščadnice premáva do lyžiarskeho strediska bezplatná kyvadlová doprava.
Tí, ktorí sa rozhodnú cestovať vlakom, musia v Žiline prestúpiť na vlak smerujúci do Čadce, ktorý prechádza cez Krásno nad Kysucou. Odtiaľ, podobne ako z Čadce, premávajú do Oščadnice pravidelné autobusové linky.
Atrakcie
Najobľúbenejšou atrakciou zimnej sezóny je bobová dráha.
Požičovňa a predajňa športových potrieb, úschovňa batožín a lyžiarsky servis sa nachádzajú
pri dolnej stanici sedačkovej lanovky v Dedovke a Lalíky.
Pre začiatočníkov lyžovania je v lokalite Dedovka -- Košariská lyžiarska škola a škola snoubordingu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
01. máj 2024 17:17