StoryEditor

Niekomu majetok, inému oddych

22.09.2003, 00:00

Zmena pri stanovovaní výšky náhrady za vyvlastnené nehnuteľnosti je vážna vec. Na tom, koľko peňazí ľudia dostanú za nedobrovoľne odobratý majetok, záleží najmä tým, ktorých sa to týka. "Kto neprežil, nevie," hovoria. Vo verejnom záujme im zobrali roky budovanú záhradu alebo doterajšiu strechu nad hlavou.
Otázne je, či na štát napojené podniky budú na "primerané" odmeny mať. Na vyvlastňovaní sa najväčšou mierou podieľajú Železnice SR (ŽSR) a Slovenská správa ciest. Zatiaľ čo cestári na tento problém reagovali promptne s tým, že ich sa vlastne nový zákon netýka, na odpoveď ŽSR si ešte musíme počkať. Jasno nám neurobili ani na ministerstve dopravy. Hovorca sa dostal do ťažkostí. Kompetentní v piatok v pracovnom čase relaxovali na pravidelných športových dňoch. Nuž, jedným ide o strechu nad hlavou, druhí svoj stres odbúravajú za peniaze daňových poplatníkov na športovisku.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 02:11