StoryEditor

Futbal zomrel, funkcionári zostali

06.11.2006, 23:00

Slovenská futbalová liga je už dlho nezaujímavá pre zahraničné kluby, ktoré by v prípade záujmu mohli uloviť nejakého hráča. Už sme si aj zvykli na prázdne tribúny. To, čo však predvádzajú niektoré futbalové kluby, sa už nedá ani komentovať. Nie je totiž o čom písať. Náš ligový futbal sa totiž nachádza v štádiu klinickej smrti. Novým príkladom, ako sa rýchlo zbaviť fanúšikov, je Artmedia. Najprv prehrala so Spartakom 1:2. Na tento zápas sa nemohli pozerať ani trnavskí fanúšikovia, aj keď ich tím vyhral. Pochopili totiž, že sa zúčastnili naivného divadla, ktoré ich stálo čas a peniaze. Namiesto toho, aby si Artmedia opravila pošramotenú povesť, prehrá potom aj so slabým Interom. Pre koho sa teda hrá táto liga? Pre ľudí asi nie, keď kluby ich takto drasticky odrádzajú. Naši ligoví futbalisti stratili záujem presadiť sa vyššie a opustiť potápajúcu loď. Trenčianski fanúšikovia už dávno pochopili, že na domáce zápasy sa neoplatí chodiť. Na poslednom domácom zápase ohlásil hlásateľ 500 platiacich divákov. Okresné súťaže sú divácky zaujímavejšie, tam sa amatérsky futbal hrá s väčším srdcom. Možno aj my novinári by sme mali ľahšiu úlohu, keby sme jednoducho len štatisticky prepísali výsledky ligy a zbytočne sa v nedeľu netrápili, čím by sme túto súťaž predali čitateľom. Stratili sme motív: neexistuje takmer žiaden divák, nehovoriac o futbalistoch, ktorí si navrávajú, že sú profíci. Futbal (presnejšie peniaze v ňom) zaujíma už iba klubových funkcionárov.

Peter vojtaššák, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 06:31