29.09.2005, 00:00

Výrobca cukru Nordzücker včera oznámil, že zatvorí v Nemecku dva svoje cukrovary. Podniky majú úhrnnú ročnú produkciu 270-tisíc ton cukru. Výkonný riaditeľ Ulrich Nöhle uviedol, že zatvorenie cukrovarov priamo súvisí s výnosom WTO z apríla tohto roku, týkajúceho sa exportov cukru z EÚ. WTO rozhodla, že tzv. C cukor, ktorý by sa mal exportovať bez subvencií, benefitoval zo štátnej podpory a jeho vývoz mimo EÚ sa má zastaviť. (TASR)

Tajfún Damrey zničil rozsiahle porasty kaučukovníka na juhočínskom ostrove Chaj-nan. Ničivé následky cyklónu môžu zapríčiniť zníženie tohtoročnej produkcie kaučuku na Chaj-nane o viac ako 20 percent. Čínska provincia produkuje ročne 240-tisíc ton kaučuku, čo je polovica čínskej produkcie. (TASR)

Investora alebo strategického partnera pre investíciu, ktorá zabezpečí novú technológiu na výrobu chemicky čistého magnezitu, hľadajú v súčasnosti nemeckí majitelia firmy Intocast z Hačavy. Predpokladané náklady vyčíslili na približne 30 miliónov eur. Povedal to výrobný riaditeľ firmy Igor Olejár. "Chceme využiť súčasnú konjunktúru na trhu so žiaruvzdornými materiálmi," dodal. (TASR)

Volkswagen má záujem o podiel v najväčšom malajzijskom výrobcovi áut Proton Holdings. Oznámila to včera malajzijská automobilka, ktorú kontroluje štát. Volkswagen a Proton plánujú spoločný podnik, ktorý bude vyrábať autá pre juhovýchodnú Áziu. Výroba sa má začať do konca tohto roku. (ČTK)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 21:48