StoryEditor

Rýchlikové príplatky asi zaniknú

01.01.2007, 23:00

Železničná spoločnosť Slovensko síce nezvýšila cestovné, môže však k tomu dôjsť. Ak to regulačný úrad schváli, železnice zrušia rýchlikové príplatky, ktoré premietnu do cien lístkov. Výsledný cenový efekt by tak cestujúci vo svojich peňaženkách nemali pocítiť.
Odvčera železnice upravili zľavy, lacnejšie sa dá vycestovať dokonca aj na lyžovačku. Tešiť sa môžu študenti, ktorí môžu cestovať s polovičnou zľavou v celej sieti železníc. Doteraz si totiž mohli zľavy uplatniť len na trase z domu do miesta štúdia.
Ako každý rok, aj tento dôjde k rozšíreniu počtu nefajčiarskych vozňov. "Na dvoch súpravách nasadíme klimatizované vozne. Pohodlnejšie sa nebude cestovať už iba na hlavnom ťahu z Bratislavy do Košíc, ale aj v rýchlikoch z bratislavskej Petržalky do Prievidze," povedal hovorca železničného dopravcu Miloš Čikovský.
Koncom roka 2007 budú na severnej trase z Bratislavy do Košíc nasadené na naše pomery nadštandardné veľkoplošné vozne, ktoré budú schopné rýchlosti 160 km/h. Železnice SR, ktoré spravujú koľajovú cestu na území Slovenska, už medzi hlavným mestom a Žilinou pracujú na urýchlení tratí, modernizácia by mala byť hotová v roku 2012. ŽSR okrem tratí rekonštruujú aj stanice v Prešove a Poprade.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:26