StoryEditor

Predaj áut klesol

17.10.2007, 00:00

Počet novo registrovaných automobilov na európskom trhu v septembri medziročne klesol o 1,5-percenta. Informovala o tom Asociácia európskych výrobcov automobilov (ACEA). Analytici očakávajú, že negatívny vývoj na európskom trhu s automobilmi bude v tomto roku pokračovať, pričom prognózujú pokles predaja o 0,6-percenta. Avšak kým predaj automobilov v západnej Európe klesol o 2,1-percenta, v nových členských štátoch Európskej únie zaznamenal nárast o 9,5-percenta. Zákazníkov ovplyvnila ekonomická neistota a nedostatok nových modelov na trhu.
Registrácia nových automobilov v Nemecku medziročne klesla o 11-percent v dôsledku minuloročnej nákupnej horúčky spôsobenej očakávaným zvýšením DPH na začiatku tohto roka. Španielsko zaznamenalo septembrový pokles o 7,7-percenta, naopak, Francúzsko a Veľká Británia evidovali nárast. ACEA očakáva v tomto roku negatívny vývoj predaja automobilov v západnej Európe a vysoký nárast predaja vo východných krajinách EÚ.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 19:21