StoryEditor

Punch Technix prepustil prvých 91 zamestnancov

06.02.2008, 23:00

O prácu prišlo na konci januára 91 zamestnancov belgickej firmy Punch Technix Equipment Manufacturing v Námestove. Potvrdila to manažérka firmy Daša Sloviková. Ďalších 193 pracovníkov opustí spoločnosť na konci tohto mesiaca. Dôvodom hromadného prepúšťania je zrušenie dohodnutých objednávok. Hromadné prepúšťanie ohlásila firma úradu práce vlani 10. októbra. Pôvodne mala spoločnosť prepustiť až 377 zamestnancov, nakoniec firmu za dva mesiace opustí 284 ľudí.
"Prepustenie postihne manuálnych pracovníkov, podporný personál, ako aj zamestnancov na vedúcich pozíciách výroby. V súvislosti s organizačnými zmenami prepustenie postihlo 27 zamestnancov," informovala Slovikova. V najbližšom období podľa nej spoločnosť ďalšie prepúšťanie neplánuje.
Na konci januára pripravil Punch pracovný workshop pre zamestnancov spoločnosti. "Oslovili sme regionálnych zamestnávateľov, ktorí mali voľné pracovné miesta a tí ich prezentovali našim pracovníkom," podotkla Slovikova. Zúčastnilo sa na ňom deväť spoločností a vyše sto zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 03:29