StoryEditor

CCC znamená neustále sa zlepšovať

28.11.2006, 23:00

V priestoroch Stredného odborného učilišťa obchodného Samuela Jurkoviča na Sklenárovej ulici v Bratislave sa pred týždňom konala malá slávnosť. Škola, ktorú verejnosť už viac ako 42 rokov pozná ako Schiffelku, sa môže pochváliť svojím ďalším úspechom.
V apríli 2005 sa stala referenčnou školou medzinárodného projektu CERTIFIKATE, ktorý realizuje londýnska spoločnosť International Education Society (IES). Expertná komisia na základe splnenia mnohých podmienok a náročnej certifikačnej procedúry, vtedy pridelila škole rating kategórie CCC, t. j. Neustále sa zlepšujúca inštitúcia s pevným postavením na vzdelávacom trhu.

Medzinárodný certifikát

V súčasnosti je na pracovnom trhu vysoká konkurencia. Z tohto dôvodu je dôležité mať nielen potrebné vedomosti a schopnosti, ale aj zodpovedajúce doklady o získanej kvalifikácii. Naši absolventi majú možnosť okrem nadobudnutého maturitného vysvedčenia alebo výučného listu získať aj ďalší dokument -- medzinárodný certifikát IES. Tento certifikát je vydávaný od roku 1997 a každý rok ho môže získať niekoľko tisíc absolventov v celej Európe.

Overiteľnosť vzdelania

Vlastník certifikátu IES má oproti konkurentom na trhu práce výhodu a väčšiu šancu získať zamestnanie v krajinách Európskej únie. Všetci majitelia certifikátu sú zapísaní do databázy na internete a zamestnávateľ si tak môže okamžite overiť pravosť certifikátu. Spoločnosť IES o medzinárodných certifikátoch informuje najmä subjekty na trhu práce -- nadnárodné firmy, významné podniky a inštitúcie, ale aj subjekty regionálnej pôsobnosti.
Pridelenie ratingu a udelenie CERTIFIKÁCIE nedovolí našej škole stagnovať. Každoročne musíme predkladať spoločnosti výsledky svojej práce, a tá má právo inštitúcii rating zvýšiť, ale aj odobrať.

Z céčkarov béčkari

Sme hrdí, že po preskúmaní našich podkladov nám expertná komisia oznámila, že našej škole prideľuje vyšší rating a zaraďuje ju do kategórie B, čo znamená: Spoľahlivá inštitúcia dosahujúca trvale dobré výsledky.
Škola v súčasnosti pripravuje 500 študentov. Počas svojej existencie už vychovala takmer 18-tisíc absolventov.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
05. máj 2024 07:13