StoryEditor

Január a jeho hviezdne možnosti

09.01.2003, 23:00

V nastupujúcom novom roku 2003 vládne Slnko. Tejto najväčšej "hviezde" na našej oblohe a jej blahodarnému vplyvu, teplu a svetlu, vďačíme za život na našej Zemi. Slnko predstavuje radosť zo života, lásku, vitalitu. A keďže sa pravidelne prejavuje v každom znamení, každý z nás má možnosť využiť v tomto roku to najlepšie v sebe na úspešnú realizáciu svojich cieľov -- seba. Treba si zachovať tvorivý, pozitívny prístup k sebe i k svojmu okoliu. Predovšetkým však veľkodušnosť. Vyhýbať sa egoizmu a sebectvu. Hľadať harmóniu lásky a porozumenia a prejaviť to navonok.
Planéta harmónie, lásky, umenia, diplomacie a iných spojení Venuša sa nasledujúce štyri týždne bude pohybovať v ohnivom znamení Strelca. Vďaka tomu pridá viac radosti do života, jemnosti v láske, diplomacii a umeleckej inšpirácie nielen Strelcom, ale aj Baranom, Levom, Vodnárom a Váham. Venušine rozmary, márnotratnosti, žiarlivosť a iné vášne, prípadné porušenie dohôd a nedodržanie sľubov môžu viacej postihnúť Ryby, Panny a Blížencov.
V strede mesiaca okolo 17., je čas, kedy sa vyššie spomínané znamenia môžu stretnúť so svojím ideálom, novou láskou, aj keď môže byť platonická. Tento deň je priaznivý na usporiadanie charitatívnych akcií a umeleckých podujatí. Mali by sme si dopriať potešenie z hudby, prípadne nechať na seba pôsobiť príjemné povzbudivé vône či už aromolampami alebo rôznymi masážami.
V tomto mesiaci je dobré sa naozaj racionálne zamyslieť na praktickosťou našich projektov, zmlúv, činností. Zhodnotiť ich efektivitu, výhodu môžete aj keď sa vrátite k záležitostiam z minulého mesiaca. Môžete nájsť prípadné chyby v textoch či kalkuláciách. Hlavne Barani, Blíženci a Váhy by mali by opatrnejší pri všetkých písomnostiach a prepočtoch. Dohovory, zmluvy a stretnutia sa stanú záväznejšie a serióznejšie po 24. januári.
Začiatok druhej dekády mesiaca môže poznačiť viacero napätí, prekrížení plánov a hlavne zvýšená nervozita a sklon k nepremyslenosti, impulzívnemu konaniu. Zrejme sa to prejaví aj v zlyhaní techniky, komunikačných prístrojov. Bohužiaľ, môže sa zvýšiť počet nehôd v doprave, pozemnej i leteckej. Okolo 12. januára nie je vhodný čas na dohody a podpisovanie zmlúv. Skôr sa budú porušovať a svojvoľne prekračovať pravidlá, čo povedie k hádkam, zlosti a úrazom. Je to predovšetkým na nás, aby sme sa nenechali vyprovokovať a zachovali si chladnú hlavu, odolali falošným nádejam, zavádzaniu a provokáciám.
Veľmi priaznivé obdobie na najrozmanitejšie spoločenské udalosti, medzinárodné dohody, obchody, stretnutia, ale aj umelecké aktivity je 21. január. Sobáš v tento deň by mal byť šťastným životným krokom.
Od 20. januára je už Slnko v znamení Vodnára. Dni sa predlžujú, Slnko stále stúpa vyššie na oblohe a na Hromnice, ktoré bývajú štyridsať dní po zimnom slnovrate, 2. februára, bude deň o hodinu dlhší. Životodarná slnečná sila prebúdza rastlinné klíčky k novej aktivite, v stromoch začína prúdiť miazga. Zimný rez drevín by sa mal urobiť skôr, ako z neho začne vytekať miazga.
Koniec januára môžu poznačiť väčšie vášne a dokonca aj trucovania. Vo väčšej miere sa môžu prejavovať manipulácie a emocionálne vydieranie. Obchodovanie s nehnuteľnosťami môže zažiť veľké zmeny. Rokovania so zahraničím nemusia byť úspešné. Predovšetkým okolo 25. januára je väčšia pravdepodobnosť komplotov, aktivácie opozície, tajných spojení mocenských skupín, ktoré chcú rozhodovať na úkor iných. Následky týchto manipulácií, nezdravých spojení sa môžu prejaviť ťažkosťami v hospodárení a bankových ústavoch hlavne 29. januára. Tento deň nie je vhodný na uzatváranie obchodov, skôr treba uvažovať o prísnych opatreniach a znížení životnej úrovne.
Na začiatku februára svitne nová nádej na vyjasnenie pomerov a ponúknu sa nové možnosti dohôd. V prvom týždni sú nádeje na mier, konštruktívne rokovania a medzinárodné dohody. Je to dosiahnuteľné, musí sa však zachovať striedmosť a dostatok tolerancie k nezávislosti tých druhých. Priaznivý čas na obchody, cesty do zahraničia je 2. a 5. februára.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
10. máj 2024 18:57