StoryEditor

Desať startupov, ktoré sa chystajú urobiť dieru do sveta

20.11.2014, 23:00

Ako sa nám ten rok 2014 blíži ku koncu, dostávame obvykle v tomto čase už priestor pre hodnotenie a sumarizovanie. Dnes si predstavíme 10 najhorúcejších start-upov na scéne v roku 2014.

AgeSafe
AgeSafe sa zameriava na systém privolania pomoci pre seniorov. S rýchlosťou s akou pribúda ľudí v staršom veku, je to jedna z najperspektívnejších vekových skupín na trhu vôbec. Spoločnosť sa tak sústredí na vylepšovanie svojich asistenčných zariadení a ich schopnosti monitorovať bezpečnosť seniorov.

AgeSafe je automatický hlásič nehôd seniorov a asistenčný systém v jednom. Senior nemusí robiť vôbec nič, systém sám bez pričinenia ostatných detekuje nehody a nemobilitu klienta. Dokonca automaticky kontaktuje dispečing.

Na druhú stranu systému chýba kamera, preto zachováva najvyšší možný stupeň súkromia klienta.

Airstoc
Jedná sa o trhovisko pre profesionálov z odboru filmovania za pomoci dronov. Trhovisko podporuje rozvoj už tak najrýchlejšie rastúceho odvetvia na svete.

Zákazník si môže vybrať z rôznych typov kvality záznamu od klasického HD až po 6K. Všetky záznamy môžu dobre poslúžiť v marketingu, filme, televízii či na webových stránkach. Pretože je to trhovisko, šanca nájsť vhodného partnera, ktorý bude schopný vyrobiť daný projekt s nastaveným rozpočtom je pomerne vysoká.

Súčasťou je aj sekcia pre vyhľadávanie zamestnania v uvedenej oblasti natáčania filmov.

Atikus Insurance
Atikus sa snaží podporiť komerčné úvery malým a stredným firmám poskytnutím komplexného poistenia úveru žiadateľom.

Cieľom je pomôcť bankám zmierniť riziko tak, aby boli ochotné rozšíriť okruh firiem, ktorým poskytnú úver. Hlavne podnikateľom v rozvíjajúcom sa svete. Odhaduje sa, že veľkosť trhu pre podobné úvery je viac ako 2 bilióny dolárov.

BreezoMeter
BreezoMeter mení spôsob, akým sú ľudia v interakcii so svetom vďaka poskytovaniu zdrojov dát, aby ľudia mohli zistiť v akom životnom prostredí žijú, pohybujú sa a jedia.

BreezoMeter je veľká analytická platforma pre "Big Data", kde sa zaznamenávajú informácie z tisícov senzorov monitorujúcich kvalitu vzduchu a ďalej ju zobrazujú na interaktívnej real-time mape o stupňoch znečistenia vzduchu v danej oblasti.

ColorBlind Design
ColorBlind Design je spoločnosť, ktorá sa zaoberá dizajnom a špeciálnymi konštrukciami pre ľudí s akýmkoľvek typom postihnutia. Firma ponúka konzultácie, dozor, školenia ale aj samotné plánovanie s postihnutými. Spoločnosť sa tak snaží preraziť na poli svojho niche marketu s nevšednými spôsobmi riešenia priestoru, ktorý bude funkčný aj pre postihnuté osoby.

driven Analytics
Driven Analytics používa online technológiu na lepšie zacielenie majiteľov áut tak, aby znížil neznalosť vodičov s bežnou rutinnou údržbou vozidiel. Firma používa získané dáta zo zariadenia inštalovaného priamo na voze dealerom. Driven Analytics tak poskytuje marketingovú platformu schopnú zacieliť a ponúknuť servisné služby zákazníkom presne keď ich potrebujú.

Akonáhle je auto predané, užívateľ dostáva pomocou emailu, SMS alebo mobilné aplikácie informácie potrebné k údržbe vozidla. Informácie obsahujú popis potrebnej opravy, zľavy a kupóny na základe danej potreby.

Firma si vytýčila cieľ pomocou kupónov zvýšiť retenciu a zvýšiť objem služieb predaných majiteľom vozidiel.

Efiester
Efiester je sociálna networkingová webová platforma slúžiaca na zaistenie alebo organizáciu slávností alebo akýchkoľvek iných udalostí. Efiester zjednodušuje celkovo proces organizácie.

FasTouch
FasTouch je fixačný systém pre fixáciu protetických materiálov k mäkkým tkanivám v rôznych minimálne invazívnych a otvorených operatérských procedúrach ako operácia prietrže.

FasTouch bol vyvinutý poskytnúť operatérovi nástroj, ktorý asistuje štandardným liečebným metódam k maximalizácii úžitku pre pacienta.

Genios en Linea
Genios en Linea je online platforma slúžiaca ako online pomocník pre deti, ktorý im bude asistovať s plnením domácich úloh, všeobecnou pomocou pri doučovaní a prípravou na určité druhy skúšok. Medzi tútormi budú certifikovaní školitelia a výučba bude prebiehať online v reálnom čase. Rodičia tak majú plnú kontrolu nad tým, s kým ich dieťa prechádza domáce úlohy.

Každá lekcia je typu jeden-na-jedného formou videokonferencie. Rodičia navyše dostávajú notifikácie na svoje smartfóny o výkone svojich detí.

Guardian
Indický tech start-up Leaf vytvoril zariadenie zvané Guardian pre ženy, ktoré sa vo svojej krajine necítia bezpečne. Guardian je zariadenie pracujúce v koordinácii s mobilnou aplikáciou, ktorá monitoruje pohyb užívateľa.

V prípade nebezpečenstva senzor odošle automaticky signál rodine, priateľom a kontrolnej miestnosti spoločnosti, že je žena v nebezpečenstve a tiež jej polohu. V sekunde sa dáta o polohe prepošlú aj na políciu.

Zdroj: CNBC

01 - Modified: 2006-12-31 14:08:00 - Feat.: 0 - Title: Prvý blok V1 v J. Bohuniciach znižuje výkon na nulu
01 - Modified: 2024-03-26 13:04:31 - Feat.: - Title: India na vzostupe. Vlani od Číny prevzala titul najľudnatejšej krajiny, dnes mieri medzi ekonomické veľmoci 02 - Modified: 2024-03-07 13:26:17 - Feat.: - Title: V strednej a východnej Európe dostávajú ženské start-upy len percento investícií, drvivá väčšina ide mužom 03 - Modified: 2024-02-26 14:44:36 - Feat.: - Title: Bývala hviezda z Disney Chanel sa dala na vedeckú dráhu. Jej nový startup sa zaoberá presunom dát do vesmíru 04 - Modified: 2024-01-22 07:01:00 - Feat.: - Title: Better Stack je v zisku. Hlási 200 000 používateľov a investíciu 10 miliónov dolárov na ďalší rast 05 - Modified: 2024-01-17 09:49:42 - Feat.: - Title: Slovenský CloudTalk získal 26 miliónov eur. Chce byť lídrom v hlasovej komunikácii založenej na AI
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/rebricky, menuAlias = rebricky, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 14:24