StoryEditor

Chára sa rozhodol. Príde

12.04.2007, 00:00
Slovensko sa dočkalo. Hviezda zámorskej profiligy, kapitán Bostonu a najlepšie platený obranca v NHL Zdeno Chára bude hrať na majstrovstvách sveta. Svoju účasť potvrdil reprezentačnému trénerovi Júliusovi Šuplerovi.

Slovensko sa dočkalo. Hviezda zámorskej profiligy, kapitán Bostonu a najlepšie platený obranca v NHL Zdeno Chára bude hrať na majstrovstvách sveta. Svoju účasť potvrdil reprezentačnému trénerovi Júliusovi Šuplerovi.
Po utorkových negatívnych informáciách o neúčasti gólmana Colorada Avalancha Petra Budaja, jeho spoluhráča Mareka Svatoša a útočníka Floridy Panthers Juraja Kolníka v záverečnej príprave, tak mohol slovenský kormidelník radostnejším hlasom informovať o príchode skvelého obrancu. "So Zdenom sme mali včera dlhší rozhovor. Prebrali sme spolu všetky náležitosti jeho štartu v reprezentačnom drese na majstrovstvách sveta," uviedol Šupler. Kouč národného tímu si jeho rozhodnutie vysoko váži. "Dohodli sme sa, že po príchode na Slovensko sa mi ozve, predpokladám, že v priebehu budúceho týždňa by sa mohol zapojiť do prípravy," dodal Šupler. Slovenskí fanúškovia sa tak môžu tešiť na "obra" v defenzíve hokejovej reprezentácie, ktorý môže na svetovom šampionáte nastúpiť v obrannej formácii s Milanom Jurčinom. Jurčina pred výmenou do Washingtonu hrával práve s Chárom za bostonských "medveďov". Dnes, v deň prípravného zápasu s Českom sa na predpoludňajšom tréningu slovenskej reprezentácie tento zadák Washingtonu pripojil k reprezentačnému výberu. "Milan nebol od soboty na ľade a nerád by vypadol z rytmu, preto sa k nám pripojí už vo štvrtok a absolvuje s mužstvom predpoludňajší tréning," skonštatoval Šupler. Jurčina ešte na stretnutia proti Česku nenástupi, avšak na budúci týždeň by mal byť pripravený. "V ďaľšom týždni by už mohol zasiahnuť do hry. Všetko však bude záležať na jeho pocitoch a rozhodnutí," doplnil reprezentačný tréner.
V stredu už s mužstvom v Trenčíne trénoval aj obranca CSKA Moskva Martin Štrbák, no z tréningového kempu musel nútene odísť útočník Třinca Roman Tomas, ktorého zradil kolenný väz.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 15:36