StoryEditor

Kauza Šramka v ofsajde

08.11.2006, 23:00
Ubehlo už asi šesť mesiacov, čo dvaja neznámi ľudia surovo zbili člena výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu a šéfa zväzovej komisie rozhodcov Igora Šramku.

Ubehlo už asi šesť mesiacov, čo dvaja neznámi ľudia surovo zbili člena výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu a šéfa zväzovej komisie rozhodcov Igora Šramku. Čo sa vlastne vtedy stalo? Ako zvyčajne, bol ráno odprevadiť svoju osemročnú dcéru do školy. Páchatelia nemali vtedy len záujem nastrašiť dnes už bývalého šéfa komisie rozhodcov. Ich útoky boli také brutálne, že Igora Šramku museli odniesť do nemocnice, kde mu zistili vážne zranenia - prasknutá lebka a zlomené rebrá. Niekoľko dní po útoku na jeho osobu sa rozhodol, že ukončí svoje pôsobenie v slovenskom futbale. Na pozícii šéfa zväzovej komisie rozhodcov ho vystriedal vystriedal Dušan Krchňák. Táto správa mimoriadne šokovala jeho blízkeho priateľa Ľuboša Micheľa. "Verím, že polícia prípad vyšetrí. Ak by sa potvrdillo, že útok súvisí s futbalom, končím s rozhodovaním," povedal znechutený Micheľ, ktorý kvôli tomuto incidentu chcel ukončiť svoju kariéru aj pred majstrovstvami sveta v Nemecku.
"Nechcem o ničom hovoriť"
Za šesť mesiacov sa však polícii nepodarilo zistiť páchateľa a kvôli nedostatku dôkazov museli vyšetrovanie prerušiť. "Momentálne je vyšetrovanie prerušené, nakoľko z doposiaľ získaných dôkazov sa nič nezistilo," povedala pre HN bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová. Igor Šramka sa touto témou už nechce zaoberať, aspoň nie pred novinármi. "K tejto veci nemám viac čo povedať. Nechcem sa už k ničomu vyjadrovať, čo sa týka mojej osoby."
Rozhodnutie ukončiť futbalovú kariéru si tak rozmyslela najväčšia rozhodcovská hviezda Ľuboš Micheľ, aj keď sa nevie, či páchateľ pochádza z futbalového prostredia. "Keďže sa nenašli žiadne dôkazy, že by tieto útoky smerovali z futbalového prostredia, tak som sa rozhodol, že budem pokračovať v rozhodcovskej kariére. Mimoriadne ma mrzí, čo sa stalo môjmu kamarátovi Igorovi. Povedal mi však, aby som pokračoval," povedal Ľuboš Micheľ v utorňajšej politickej relácii TV JOJ. Takisto ako Igor Šramka nechcel komentovať akékoľvek názory, či bol útok smerovaný z futbalového prostredia. "Nemám k tomu viac čo povedať, všetko sú to len špekulácie. My rozhodcovia sa musíme venovať svojej práci," zdôraznil Micheľ.
Tittel nevedel o prerušení
Informácia o pozastavení vyšetrovania prekvapila aj generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu Dušana Tittela, ktorý si myslel, že vyšetrovanie ešte stále prebieha. "Túto informáciu som prvýkrát počul od Ľuboša Micheľa počas priameho televízneho prenosu. My sme nedostali žiaden papier ani nič. Veľmi ma to mrzí, že som o tom nevedel, možno ani prezidenta zväzu Františka Laurinca neinformovali. Nikto nás z vyšetrovania nekontaktoval, nikto nám nepodal správu, v akom štádiu je momentálne vyšetrovanie."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 21:00