StoryEditor

Tenisti sa rozhodli pre Bratislavu

12.05.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Júlový súboj play-off (15. -- 16. 7. 2006) o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie proti Thajsku zohrajú slovenské reprezentantky v Sibamac aréne Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. Na rovnakom mieste sa stretnú v septembri (22. -- 24. 9. 2006) aj muži Slovenska v súboji play-off o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára proti Belgicku. V oboch prípadoch sa bude hrať na tvrdom povrchu značky Premier Court a pod zatvorenou strechou, teda v halových podmienkach.
Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška včera informoval, že kapitán fedcupového tímu Mojmír Mihal pre súboj s Thajskom ráta s hráčkami, ktoré vybojovali nedávno postup z turnaja I. skupiny euroafrickej zóny v bulharskom Plovdive. Z toho vyplýva, že v Bratislave by sa mala uprostred júla predstaviť fanúšikom aj slovenská jednotka a členka širšej svetovej špičky Daniela Hantuchová. Súčasná 16. hráčka rebríčka WTA Tour by sa mala v NTC predstaviť vôbec po prvý raz. Pred domácim publikom na Slovensku hrala naposledy vo víťaznom štvrťfinále svetovej skupiny Fed Cupu v júli 2002 proti Francúzsku. Vtedy sa však hralo ešte v jednej z hál výstavného centra Incheba.
Pre daviscupový súboj Slovensko -- Belgicko prichádzala do úvahy ako možné dejisko aj Steel aréna v Košiciach. Stále ešte novotou dýchajúcu halu, ktorú pokrstili košickí hokejisti počas zápasov play-off v závere uplynulej extraligovej sezóny, si bol osobne pozrieť aj I. Moška. Napokon však dali po porade s tímom prednosť tradičnému bratislavskému dejisku. "V septembrovom termíne Davis cupu sa už bude hrať hokejová liga a v Košiciach je veľký hlad po hokeji. Druhým aktuálnym problémom Steel arény je fakt, že zatiaľ nie je dostatočne skolaudovaná a má len dočasné užívacie povolenie," vysvetlil Moška. V súboji so silnými Belgičanmi by mal byť tradičnou oporou slovenského tímu Dominik Hrbatý. Práve on mal hlavné slovo aj pri výbere povrchu, ktorý by sa mal tvrdosťou a rýchlosťou podobať tomu z minuloročného finále Davisovho pohára proti Chorvátsku.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 05:35