StoryEditor

Sparta šokovala hneď na úvod

12.03.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Futbalisti "jesenného" českého majstra Sparty Praha sa v prvom jarnom kole po zimnej prestávke postarali o senzáciu, keď na domácom trávniku podľahli Jabloncu vysoko 0:3. Ide vôbec o najvyššiu prehru "rudých" na domácom štadióne v histórii samostatnej českej najvyššej súťaže.

Futbalisti "jesenného" českého majstra Sparty Praha sa v prvom jarnom kole po zimnej prestávke postarali o senzáciu, keď na domácom trávniku podľahli Jabloncu vysoko 0:3. Ide vôbec o najvyššiu prehru "rudých" na domácom štadióne v histórii samostatnej českej najvyššej súťaže. V drese Sparty sa od úvodných minút objavili aj slovenskí reprezentanti -- Radoslav Zabavník a Karol Kisel. "Prehrali sme úplne zaslúžene. Súper bol od začiatku jednoznačne lepší vo všetkých herných činnostiach. My sme sa nedostali do hry, podali sme trápny výkon, za ktorý sa môžeme všetci hanbiť," povedal tréner Sparty Michal Bílek a pre český internetový server idnes.cz uviedol, že nechápe, ako mohlo prísť k takémuto skratu: "Chceli sme byť od začiatku aktívni, vyrukovať s presingom a nenechať súpera hrať, ale nič z toho sme nesplnili. Jablonec bol v pohode, vôbec sme mu to neznepríjemnili. Mali sme veľmi zlý pohyb, málo sme sa dostávali k lopte, nikto na seba nedokázal zobrať zodpovednosť."
Po pondelňajšej dohrávke medzi Libercom a Slaviou môže Sparta prísť o prvé miesto v tabuľke Gambrinus ligy. "Sami sme si to skomplikovali. Namiesto toho, aby sme potvrdili dobré výkony z jesene, tak sme to nezvládli. Logicky sme tým nahrali súperom. Musíme popracovať na tom, aby sme ďalší zápas už vyhrali," dodal Michal Bílek.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 07:48