StoryEditor

Dušan Tittel: Nebudem prezidentom klubu

17.01.2007, 23:00
Na konci minulého roka skončil Dušan Tittel vo funkcii generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu, ktorú zastával takmer štyri roky. Bývalý hráč Slovana, francúzskeho Nimes a Spartaka Trnava nezostal dlho bez zamestnania.

Na konci minulého roka skončil Dušan Tittel vo funkcii generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu, ktorú zastával takmer štyri roky. Bývalý hráč Slovana Bratislava, francúzskeho Nimes a Spartaka Trnava nezostal dlho bez zamestnania. Prijal ponuku mecenáša Ružomberského futbalu Milana Fiľa v spoločnosti ECO-INVEST, a. s. V rozhovore pre Hospodárske noviny nám ozrejmil náplň svojej novej pracovnej činnosti.

Stali ste sa zamestnancom spoločnosti ECO-INVEST, a. s. Rád by som sa opýtal, aký budete mať vplyv a o čom budete rozhodovať vo futbalovom klube Ružomberok?
- Nebudem pôsobiť iba v Ružomberku, lebo ECO-INVEST pôsobí aj v iných mestách na Slovensku. Pre túto spoločnosť budem pracovať v oblasti riadenia a kontroly všetkých športových aktivít, kde má môj nový zamestnávateľ podiel.

Budete zastávať niektorú riadiacu funkciu v ružomberskom futbale?
- Samostatnú funkciu vo futbalovom klube, ako napríklad prezident, športový riaditeľ či tréner, určite nie. K aktivitám ECO-INVESTu patrí aj basketbal alebo futsal. Do budúcnosti sa pripravujú ďalšie športové projekty, takže nebudem viazaný len na jeden konkrétny klub.

V čom bude vlastne spočívať hlavná náplň vašej práce?
- Rozhodujúce slovo vo všetkých závažných otázkach týkajúcich sa športových klubov má hlavný akcionár. Túto úlohu momentálne preberám aj ja a spolu s hlavnými akcionármi spoločnosti budeme rozhodovať o strategických veciach a smerovaní jednotlivých športových klubov a ich aktivít.

Aké sú hlavné výsledkové ciele futbalu v Ružomberku v jarnej časti súťaže?
- Treba urobiť všetko pre to, aby obhajca minuloročného titulu dosiahol umiestnenie zaručujúce účasť európskych pohárových súťažiach.
Keďže prvé mužstvo vypadlo v druhom kole Slovenského pohára, cieľom pre B mužstvo Ružomberka je prebojovať sa do finálového zápasu tejto súťaže.

Čo musí ružomberský klub urobiť, aby zavládla v jeho radoch spokojnosť?
- Samozrejme, hrať dobrý a atraktívny futbal pre ľudí, aby na štadión prichádzalo čoraz viac fanúšikov, ktorí by sa na ňom zabávali a tešili sa na každé ligové kolo, a nech klub funguje tak, ako doteraz. To znamená, nech sa pokračuje vo veľmi dobrej výchove mládeže a zvyšovaní výkonnosti hráčov, ktorí dospievajú pre potreby slovenskej reprezentácie.

Klub chcel na začiatku sezóny udržať najlepších hráčov. Prečo však predal opory svojho tímu?
- Hlavný faktorom predaja hráčov nie je to, že klub nevyhnutne potrebuje peniaze za každú cenu. Skôr ide o to, že klub nechce brániť v odchode hráčom, ktorí pre klub niečo odviedli. Marek Sapara či Erik Jendřišek mali takúto možnosť a majiteľ klubu Milan Fiľo im rád umožnil pôsobenie v zahraničných kluboch.

Prečo išiel Erik Jendřišek do nemeckého Hannoveru iba na hosťovanie?
- Nemecká bundesliga neprejavuje často záujem o hráčov z domácej súťaže. Jendřišek však dostal veľmi dobrú ponuku a my mu držíme palce, aby sa mu viac darilo v bundeslige a aby robil dobré meno či už oravskému alebo ružomberskému futbalu. V prípade nezáujmu o jeho služby sa v budúcom ročníku môže v našom drese opäť predstaviť v slovenskej lige.

Aká je situácia s prípadným prestupom brankára Ľuboša Hajdúcha? Aké kluby majú záujem o jeho služby?
- Hajdúch už dlhodobo podáva dobré výkony v Ružomberku a predstavil sa aj v drese reprezentácie Slovenska. Vďaka svojim výkonom už aj on dostal rôzne ponuky na prestup. Aktuálne evidujeme záujem z Francúzska, Nemecka a Anglicka a rokujeme s manažérmi klubov z týchto krajín. Nerád by som špecifikoval konkrétne mužstvá. Práve však prebiehajú rokovania o jeho prestupe a je veľmi pravdepodobné, že v krátkom čase vycestujeme do Anglicka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 07:52