StoryEditor

Slováci získali ruský titul

11.11.2007, 23:00

Po 24. rokoch získali futbalisti Zenitu Petrohrad titul v ruskej lige. Aj s dvoma Slovákmi -- brankárom Kamilom Čontofalským a obrancom Martinom Škrteľom. Futbalový klub, ktorý je v tomto ruskom meste jediným, tak šokoval všetky milionárske moskovské kluby.

Nervozita im titul nezobrala
O svojom titule rozhodol Zenit, ktorý v druhom predkole Pohára UEFA vyradil Zlaté Moravce až v poslednom kole. Ich súperom bol Saturn Moskva s tromi Slovákmi v kádri -- Jánom Ďuricom, Petrom Petrášom a Martinom Jakubkom. Zenit vyhral nakoniec 1:0, ale počas celého stretnutia bolo mužstvo nervózne. "Rýchlo sme však strelili gól, takže sme nemuseli bezhlavo útočiť. Domáci nás však posledných desať minút pritlačili, nemohli sme sa dostať zo svojej polovice," zhodnotil pre HN Škrteľ. Reprezentačný obranca odohral na ihrisku celý zápas. Druhý Slovák, Čontofalský, sedel iba na lavičke náhradníkov. "Nebol to pekný futbal, pre nás je však dôležité, že sme získali titul. Mali sme aj šťastie, v poslednej minúte totiž náš hráč odvrátil loptu z bránkovej čiary," povedal pre HN Čontofalský.

Oslavy po rusky
Hneď po stretnutí nasadli hráči do lietadla a išli oslavovať domov. Na štadióne Zenitu ich čakal vypredaný štadión s fanúšikmi. "Bude tam 20-tisíc ľudí. Neviem si to ani predstaviť, čo nás tam bude čakať. Sme jediný futbalový klub v Petrohrade, takže ľudia si nás vážia. Zastavovali nás v uliciach mesta a fandili nám," tvrdí Čontofalský. Pre Zenit sa však sezóna ešte neskončila. Hrá totiž Pohár UEFA. Po dvoch dueloch v skupinovej fáze je na druhom mieste. Aj to je dôvod, prečo je budúcnosť dvoch Slovákov v tomto klube ešte neistá. Čontofalský sa viackrát vyjadril, že by chcel z klubu odísť, keďže väčšinu sezóny strávi len na lavičke. "Budem hovoriť s manažérom a uvidíme, ako to dopadne. Keďže budeme hrať Ligu majstrov, možno ma nebude chcieť vedenie tímu ani uvoľniť," vysvetlil Čontofalský. Škrteľ, ktorý získal svoj prvý titul v kariére, patrí medzi najväčšie opory mužstva. O svojej budúcnosti teraz nerozmýšľa. "Uvidím, čo bude ďalej," tvrdí Škrteľ.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 06:30