TASR
StoryEditor

Michael Kors kupuje výrobcu luxusnej obuvi. Jeho lodičky obľubujú svetové celebrity

25.07.2017, 18:50
Autor:
TASRTASR

Americká módna spoločnosť Michael Kors sa dohodla na kúpe britského výrobcu luxusnej obuvi Jimmyho Choo za 1,2 miliardy dolárov (1,03 miliardy eur). Lodičky tejto značky obľubujú svetové celebrity. Nosila ich aj zosnulá princezná Diana.

Spoločnosť založil v 90. rokoch minulého storočia výrobca obuvi na mieru Jimmyho Choo. Značka je známa svojimi ihličkovými podpätkami a tiež doplnkami. Má predajne vo svetových metropolách od Londýna, cez Paríž, New York až po Tokio.

Aprílová ponuka

V apríli zverejnila ponuku na predaj po tom, ako jej majoritný vlastník JAB oznámil, že má v pláne sústrediť sa na spotrebný tovar. Dohodnutá suma 230 pencí na akciu v hotovosti je o 36,5 percenta vyššie ako hodnota jej akcií v čase, keď oznámila plány na predaj.

Módna značka Michael Kors, kedysi jedno z najznámejších mien v kategórii cenovo dostupných luxusných produktov, najmä veľmi populárnych kabeliek, v ostatných kvartáloch zápasí s poklesom predaja v obchodoch otvorených viac ako rok.

Meno ostane

Michael Kors preto rozšíril svoju ponuku o dámske šaty a pánske obleky a investoval do online obchodu. Módny dom uviedol, že značka Jimmy Choo bude pokračovať v prevádzke tak ako doteraz a pod svojím menom.

"Jimmy Choo je kultová luxusná značka, ktorá ponúka osobitú obuv, kabelky a iné doplnky," povedal Michael Kors, čestný predseda a hlavný "kreatívec". "Obdivujeme očarujúci štýl a dizajn Jimmy Choo, ktorý udáva trend," dodal.

01 - Modified: 2018-09-24 15:15:39 - Feat.: - Title: Predaj Versace je na spadnutie. Dedička môže rozhodnúť už v najbližších hodinách
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 12:20