StoryEditor

Reformy dôchodkov na Ukrajine? Pomôže im Mikloš

03.02.2011, 14:00
Autor:
TASRTASR
Ukrajina chce spolupracovať so Slovenskom v oblasti reformy ich dôchodkového systému.

Ukrajinský minister pre sociálnu politiku Serhyj Leonidovyč Tyhypko po dnešnom stretnutí s ministrom financií SR Ivanom Miklošom (SDKÚ-DS) avizoval, že Ukrajina chce do procesu uskutočňovania svojich reforiem zapojiť aj slovenských odborníkov z vládnych štruktúr aj mimovládnych organizácií.

"Vysoko pozitívne hodnotíme, že sa na Slovensku uskutočnili v tejto oblasti výrazné reformy. Prvýkrát od získania nezávislosti má Ukrajina konsolidovanú vládu, ktorá je nasmerovaná na to, aby uskutočňovala také reformy a je schopná ich realizovať," uviedol Tyhypko.

Na Ukrajine sú v súčasnosti zástupcovia Medzinárodného menového fondu (MMF), ktorí hodnotia priebežné výsledky vzájomnej spolupráce s krajinou a dodržiavanie dohodnutých podmienok pre poskytnutie ďalšej úverovej tranže. "Myslíme si, že stabilita spolupráce je veľmi dôležitá a splníme všetko, čo sa týka dohody, ktorú máme s MMF. Kľúčové riešenie, ktoré musíme splniť je 1. etapa dôchodkovej reformy," zdôraznil ukrajinský minister.

Ako dodal, nevidí žiadne riziká, ktoré by mohli ohroziť poskytnutie ďalšej úverovej tranže od MMF. "Máme vládu, ktorá plní svoje záväzky, dodržiava to, čo sľúbila a chceme, aby imidž Ukrajiny v medzinárodných finančných inštitúciách bol na nejakej úrovni," uzavrel Tyhypko.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 12:03