StoryEditor

Menový fond začal rokovania s maďarskou vládou

16.01.2013, 12:10
Autor:
TASRTASR

Delegácia Medzinárodného menového fondu (MMF) pricestovala do Budapešti, kde dnes začne rokovať s predstaviteľmi maďarskej vlády o vývoji makroekonomiky v uplynulom polroku od poslednej schôdzky a zhodnotí aj rozpočtové procesy. Podľa tlačovej agentúry MTI delegácia pobudne v maďarskej metropole do 28. januára, o úvere však rokovať nebude.

V maďarskej verejnoprávnej televízii M1 analytici v tejto súvislosti povedali, že pravdepodobne členmi delegácií nie sú tie isté osoby, ktoré majú mandát rokovať s Maďarskom o úvere.

Analytik spoločnosti Raiffeisen Bank Zoltán Török vyhlásil, že vzhľadom na uvoľnenie napätia v súvislosti s dlhovou krízou v Európe Maďarsko nie je nútené dohodnúť sa s MMF o úvere.

Analytik ekonomického servera Portfolio.hu István Madár dodal, že od druhej polovice roka 2012 sa viditeľne zlepšila medzinárodná situácia vplyvom opatrení Európskej centrálnej banky a amerických opatrení, zlepšila sa aj situácia financovania v Maďarsku a maďarské štátne dlhopisy boli vypredané.

Maďarský minister bez kresla zodpovedný za úverové rokovania Mihály Varga 30. novembra povedal, že maďarská vláda netlačí na pokračovanie úverových rokovaní s MMF a s Európskou úniou. Rokovania Maďarska s delegáciami MMF a EÚ sa začali vlani 17. júla, Maďarsko sa od vstupu do MMF tým začalo pripravovať na uzatvorenie zmluvy o ôsmej pôžičke.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 19:29