StoryEditor

Commerzbank v problémoch: Dhy nesplatí

21.12.2012, 10:00
Autor:
zajzaj
Zachraňovaná banka dokonca vypadla aj zo zoznamu dôležitých bánk krajiny.

Nemecká banka Commerzbank sa stále nemá k tomu, aby splatila Nemecku peniaze, ktorými banku pred rokmi zachránil. Šlo pritom o miliardy, štát preto v banke získal aj 25-percentný podiel.

„Budeme platiť úroky z vkladu tichého spoločníka, teda štátu, takže na platenie dlhu na nás momentálne nie je vyvíjaný žiaden tlak,“ povedal nemeckému denníku Süddeutschen Zeitung šéf banky Martin Blessing.

Banka sa navyše nachádza uprostred hlbokej krízy, podľa najnovšieho zoznamu nemeckého bankového dohľadu Baffin už dokonca nefiguruje ani medzi systémovo dôležitými finančnými inštitúciami krajiny. Blessing chce preto podľa vlastných vyjadrení produkty banky zatraktívniť najmä pre privátnych klientov a zlepšiť poradenstvo.

Experti pritom varujú, že banke hrozí najhoršie. Commerzbank už pred časom ohlásila zatváranie svojich pobočiek a masívne prepúšťanie zamestnancov. V tejto súvislosti sa dokonca uvažuje o zavedení flexibilného pracovného času, ktorý by firme na mzdách ušetril ďalšie prostriedky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 15:29