StoryEditor

Kde urobili Ransdorf so Slovákmi chybu? Tu je návod ako vybrať 350 miliónov z banky

10.12.2015, 23:00
Autor:
ČTKČTK
To je otázka, ktorú si pravdepodobne kladie dnes asi každý.

Ako vybrať s gráciou z banky 350 miliónov v hotovosti a nechovať sa pri tom ako český komunista s tromi Slovákmi a vyhnúť sa väzeniu? My v našom prípade počítame so 350 miliónmi švajčiarskych frankov, pretože v súčasnosti nie je žiadny dôvod vyberať eurá, napísal švajčiarsky denník Tages-Anzeiger.

Nie je jasné, či zadržaný Miloslav Ransdorf chcel vo finančnom dome Zürcher Kantonalbank skutočne 350 miliónov eur vybrať, navyše to vyzerá trošku pochybne, tým sa ale nenecháme rušiť.

1. Príprava: Samozrejme, neprešľapujeme pri priehradke, kde by sme svojou požiadavkou nič netušiaceho úradníka zaskočili. Nie je to len vecou zdvorilosti, ale aj rozumu. Napríklad vo švajčiarskej finančnej spoločnosti UBS musíte nahlásiť väčšie výbery zo svojho konta tri mesiace vopred. Ak tak neurobíte, budete musieť z 350 miliónov zaplatiť poplatok 1,75 milióna. Je však jasné, že šokovať nič netušiaceho bankového úradníka by bolo lákavé. O to tu však nejde.

2. Zdôvodnenie: Kto takúto veľkú sumu v hotovosti vyberá, potrebuje dobrý dôvod. Však viete, stratégia proti nelegálnym finančným tokom... Vášmu bankovému poradcovi sa pri tak neobvykle vysokej sume rozoznejú všetky varovné zvony. Aspoň teda, keď takéto výbery nerobíte pravidelne.

Musíte mať po ruke hodnoverné vysvetlenie, že chcete napríklad svojej manželke dopriať k Vianociam kúpeľ v peniazoch. A výrečne sa pri tom usmievajte. Keď bude poradca diskrétny, žiadne ďalšie otázky už klásť nebude. Ak to ale urobí, tak ho vymeňte. Akonáhle túto prekážku prekonáte, tak vám banka rada na požadovaný termín hotovosť pripraví. Proti tomu našťastie ešte žiadny zákon neexistuje.

3. Rozkúskovanie: Pokiaľ vám ide o efekt, tak by bolo samozrejme krásne, nechať si 350 miliónov vyplatiť v malých bankovkách. To je v skutočnosti ale ťažko predstaviteľné. Jedna stofranková bankovka váži 1,099 gramu, čo vo výsledku znamená nepraktických 3,85 tony. Aby ste to odviezli domov, musíte naložiť štyri autá značky Hummer. Kvôli jednoduchosti tak dajte prednosť vyššej nominálnej hodnote. Aj s tisíckou sa ale stále budete musieť vysporiadať so 438 kilogramami.

4. Kufor: Iste nechcete prevážať peniaze ako nejaký drogový díler, tak prosím zabudnite na športové tašky. Má to aj praktické dôvody, pretože tieto veci sa nesmú preťažiť a zipsom neradno dôverovať. Navyše by takýchto tašiek bolo potrebných 18, čo by na ulici pôsobilo nápadne. Zaobstarajte si radšej hliníkový kufor, klasiku od firmy Rimowa, ten najväčší model.

Vypočítali sme pre vás, že keď uložíte tisícky na dĺžku pozdĺž najkratšej steny kufra, naložíte tak asi 89 tisíc bankoviek. Trvajte ale bezpodmienečne na čerstvo vytlačených kusoch, inak bude ich objem jeden a polkrát väčší a vám budú chýbať dva kufre. Samozrejme ešte môže vzniknúť otázka, či sú kolieska kufrov uspôsobené na hmotnosť 118 kilogramov. Kto pochybuje, zvolí miesto štyroch veľkých radšej osem menších kufrov pre 60 kilogramov.

5. Nosiči: Viacero menších kufrov síce nie je práve diskrétnou záležitosťou, ale uľahčí vám to výber nosičov, ktorých si so sebou do banky vezmete. Nie je možné kufre celú dobu ťahať a 118 kilogramov dvíhať pri každej nerovnosti tiež nie je práve praktické. Zadržaný Čech sa ale očividne rozhodol pre variant s veľkými kuframi, lebo si so sebou priviedol troch kolegov. Tiež ale skončil vo väzbe.

6. Vycestovanie: Keď už sa človek raz dostane tak ďaleko a peniaze má naložené, prepadne ho možno náhla chuť vycestovať z krajiny. A švajčiarska colná správa proti tomu nič mať nebude. "Prinášanie či vyváženie hotových peňazí z a do Švajčiarska je v zásade dovolené, a to bez ohľadu na výšku hotovosti." Netreba to ani hlásiť. Keď sa vás ale nejaký horlivý colník spýta, musíte mu povedať dôvod. Ale ten už predsa poznáte - kúpeľ v peniazoch pre vašu manželku.

Šťastnú cestu!

01 - Modified: 2007-12-04 07:13:21 - Feat.: 0 - Title: Práca s počítačom nás mení na opice
01 - Modified: 2024-04-19 09:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Žena priviedla mŕtveho strýka do banky, aby získala úver. Držala mu hlavu aj pero, zamestnancov však neoklamala 02 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 03 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 04 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 05 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 17:08