StoryEditor

Slovnaft chystá výplatu dividend

20.04.2013, 13:06
Autor:
TASRTASR
Spoločnosť vyplatí akcionárom dve eurá na jednu akciu.

Spoločnosť Slovnaft, a. s., na základe piatkového (19. 4.) rozhodnutia riadneho valného zhromaždenia (RVZ) spoločnosti vyplatí akcionárom dividendy z nerozdeleného zisku minulých rokov vo výške 2 eur na jednu akciu. Nárok na výplatu dividend bude mať osoba, ktorá bola akcionárom k 26. aprílu 2013. Informoval o tom hovorca a riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Anton Molnár. 

Rozhodnutím RVZ boli za členov predstavenstva spoločnosti zvolení Ábel Galácz, Miika Eerola a Timea Reicher. Vo funkcii nahradia Petra Chmurčiaka, Ileanu-Sorina Baltatu a Bélu Kelemena. Za člena dozornej rady boli RVZ zvolení Richard Austen a László Pálfalvi, ktorí vo funkcii nahradia Lászlóa Szaba a Krisztínu Dorogházi.

Slovnaft, a. s., sa zaoberá spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom motorových palív. Väčšinovým akcionárom Slovnaftu je ropná a plynárenská spoločnosť MOL s 98,4-% podielom, ostatní akcionári držia 1,6 % akcií.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:58