StoryEditor

Investícia nemusí pomôcť k úveru

07.03.2016, 23:00

Predstavte si, že ste podnikateľ a v banke investujete do podielových listov 60-tisíc eur. V časoch, keď sa vášmu biznisu dobre darí. Prejdú tri roky a dostanete sa do finančných problémov. Chcete si teda od banky, kde ste investovali, požičať rovnakú sumu. Banka vám úver odmietne, lebo nespĺňate jej podmienky bonitného klienta. Zabudla vám pritom pripomenúť, že v jej sesterskej firme máte uložených 60-tisíc eur.

Smola je, že na tie peniaze ste zabudli aj vy, lebo vám z banky nechodili tri roky žiadne výpisy. Tento príbeh je reálny. Stal sa podnikateľovi Robertovi (jeho celé meno máme v redakcii), ktorý podniká v oblasti potravinárstva. Peniaze mu odmietla požičať Slovenská sporiteľňa. Dá sa zabudnúť na takú veľkú sumu? Mala banka povinnosť informovať klienta o jeho investícii predtým, než mu zamietla úver? A bolo férové, že mu úver zamietla, keď v nej mal uložené peniaze?

Hľadanie vinníka
Podnikateľa Roberta prístup banky nahneval. Preto sa začal zaujímať o...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:45