Kečup Heinz. FOTO: Flickr/Mike Mozart
StoryEditor

Patrí kečup do chladničky? O „správny“ postup vypukol boj na sociálnych sieťach

04.07.2023, 14:04
Autor:
theethee
  • Tweet britského oficiálneho účtu kečupu Heinz vyvolal minulý týždeň v anglosaskom svete ohnivé debaty na tému skladovanie paradajkovej omáčky a rozdelil komunitu modrej platformy na dva tábory. 
  • Príspevok, ktorý si zobrazilo päť miliónov ľudí, hlása, že kečup patrí jedine do chladničky.

„Len pre vašu informáciu. Kečup. Patrí. Do. Chladničky!,“ znie tweet, ktorý visí prišpendlený hneď navrchu britského twitterového účtu s dosahom päť miliónov zhliadnutí. O vlne reakcií následne informovali desiatky britských aj amerických webov.

image

V Bratislave skončila ikonická reštaurácia. Fungovala desiatky rokov

Búrlivá debata

Deň nato Heinz na svojom Twitteri zverejnil aj anketu s otázkou, kde teda svoj kečup ľudia doma uchovávajú. S potravinovou firmou súhlasilo 63 percent ľudí, zvyšok bol proti. Niektorí z nich argumentovali, že v reštauráciách je kečup aj na stole a nič sa mu nestane, navyše studený kečup vraj nie je chuťovo dobrý.

Avšak väčšinový názor, ktorý v ankete vyjadrilo viac ako 8-tisíc ľudí, hlásal, že by to nemalo byť ani predmetom diskusie, akonáhle sa paradajkové dochucovadlo otvorí, patrí do chladničky.

Jednoznačná odpoveď

Stopäťdesiat rokov stará firma s koreňmi v Pittsburghu svojím tweetom na platforme rozbúrila vlnu vášnivých debát, do ankety, ktorá nasledovala, sa zapojilo 13-tisíc ľudí. Jeden užívateľ v komentároch napísal „Heinz nevie, kde skladovať vlastný produkt.“ „V chladničke,“ znela jednoduchá odpoveď od britského účtu Heinz, oba komentáre majú vyše tridsaťtisíc prečítaní.

„Vždy bola len jedna správna odpoveď a my ju radi rozšírime naprieč Spojeným kráľovstvom,“ povedal hovorca firmy portálu Daily Mail.

Nie je to prvýkrát, kedy sa ľudia nebáli prejaviť svoj názor ohľadom obľúbenej metódy skladovania, americká speváčka Cardi B napríklad v roku 2018 na Twitter napísala, „Tým, ktorí dávajú kečup do chladničky, nemôžete veriť.“

01 - Modified: 2023-04-28 12:06:42 - Feat.: 0 - Title: Čím sa v reštauráciách strápňujeme? Známi šéfkuchári prezradili najväčšie prešľapy Slovákov 02 - Modified: 2023-03-25 18:33:10 - Feat.: 1 - Title: Nechce sa vám doma variť? Priplatíte si. Donáška zažíva efekt snehovej gule 03 - Modified: 2023-07-01 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Známe umelé sladidlo ako potenciálny karcinogén? WHO upozorňuje na škodlivosť náhrad cukru 04 - Modified: 2023-06-20 09:26:01 - Feat.: 0 - Title: Zdravý metabolizmus a odbúranie tukov: Pomocníkov pri chudnutí nájdete vo vašej kuchyni 05 - Modified: 2023-07-03 14:32:47 - Feat.: 1 - Title: Pozornejší a pripravenejší na akciu. Špeciálne výhody pitia kávy nespôsobuje iba kofeín
01 - Modified: 2024-05-09 09:00:00 - Feat.: - Title: Žena s extrémne zriedkavou diagnózou štyri roky nič nezjedla. Vysvetľuje dennú rutinu, ktorú musí dodržiavať, aby prežila 02 - Modified: 2024-05-03 13:10:14 - Feat.: - Title: Potraviny sú drahšie na celom svete, najviac bolo zasiahnuté mäso 03 - Modified: 2024-05-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Vajcia, zeleninu a už vôbec nie hydinové mäso: Ak vám zaleží na zdraví, tieto potraviny neohrievajte 04 - Modified: 2024-04-30 10:49:14 - Feat.: - Title: Turistika v Tatrách môže byť aj o jedle. Na týchto horských chatách si vychutnáte najlepší kotlíkový guľáš či parenú buchtu za rozumnú cenu 05 - Modified: 2024-04-29 14:44:22 - Feat.: - Title: Vybudovanie móla pre pomoc pri Gaze bude stáť 320 miliónov dolárov, zapojí sa tisíc ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
09. máj 2024 17:23