StoryEditor

Čas pre Georgea Michaela

05.12.2006, 23:00

Hudobné vydavateľstvá sa usilujú tie najväčšie tromfy dostať na trh do konca novembra, aby im do Vianoc zaistili čo najväčšiu predajnosť. Väčšina potenciálnych hudobných darčekov je tak už na predajných pultoch. Tohtoročné Vianoce sa budú niesť predovšetkým v znamení hudobných návratov, výberoviek a exkluzívnych hudobných kompilácií.
Stávka na Georgea Michaela
Vydavateľstvo Sony BMG považuje za najväčšieho adepta na hit týchto Vianoc výberový dvojalbum Georgea Michaela Twenty Five, ktorý bol vydaný na oslavu jeho dlhoročnej kariéry. Obsahuje nielen hity z čias jeho sólovej kariéry, ale aj z obdobia Wham! Universal Music si netrúfa tipovať, čo z ich ponuky sa stane trhákom, hoci dúfa v dobrú predajnosť noviniek Gwen Stefani, Eminema a Take That.
Tak trochu hip-hopové Vianoce pripravuje vydavateľstvo EMI Music, medzi novinkami totiž nechýba výber singlov z pripravovaných albumov slovenských a českých hip-hoperov, ako aj nový album kapely Moja reč. Stavili aj na druhý album speváčky Tiny a vianočný album Tublatanky.
Bilancuje Elán, Müller aj Hex
Predvianočná hudobná ponuka je tento rok charakteristická neobvyklým počtom tzv. "best of" albumov. To najlepšie zo svojej doterajšej hudobnej produkcie predstavuje zo slovenských interpretov napríklad skupina Elán či spevák Richard Müller, ktorého dvojdisková edícia mapuje najväčšie hity jeho sólovej kariéry aj Banketu. Sumarizovať sa rozhodla aj skupina Hex -- v jednom balíku ponúka svojich päť kompletných albumov z rokov 1990 až 2000.
Bilancovať sa však rozhodli aj interpreti mimo slovenských hraníc -- úspešne sa už predávajú "best of" Depeche Mode či Mobyho. Nadšencov legiend džezu a soulu zase potešia výbery najväčších hitov Jamesa Browna a Dukea Ellingtona.
Návraty Grigorova a Haščákovej
Za jeden z najväčších slovenských návratov týchto Vianoc je považovaný dvojalbum Roba Grigorova Balady, ktorý obsahuje 12 starších, no aj 12 úplne nových skladieb. Je to vôbec prvý Grigorov album po siedmich rokoch. Medzi vianočné prekvapenia zaraďujú hudobné servery aj nový album Barbary Haščákovej, ktorým by sa chcela opätovne priblížiť slovenskému publiku.
Universal Music očakáva vysokú predajnosť nového albumu skupiny Take That, ktorá sa po rokoch úspešne vrátila na scénu, a hoci bez Robbieho Williamsa, okamžite vypredala všetky koncerty. Po päťročnej prestávke prichádzajú s novým titulom aj dievčatá z All Saints. Na pultoch sa tento rok objavili aj klasické "beatlesovky", no v trochu pozmenenej verzii.
Exkluzívne balenia
Zberatelia exkluzívnych hudobných kompilácií sa môžu tešiť hneď na niekoľko lahôdok: Nemeckí Rammstein vydávajú v limitovanej edícii titul Volkerball Bildband, ktorý obsahuje 2 DVD, 3 CD, knihu a live audionahrávky z koncertov. Exkluzívny box The Doors: Perception pozostávajúci zo 6 CD a 6 DVD pripravilo k 40. výročiu rockovej legendy vydavateľstvo Warner Music.
Vôbec prvých koncertných DVD sa počas týchto Vianoc dočkali fanúšikovia Hany Hegerovej aj Pavla Hammela. Prierez svojimi koncertmi ponúka aj Robbie Williams.
Michaela Pašteková

Pripravujeme v HN
O týždeň 13. decembra 2006 budeme informovať o filmovej ponuke tohtoročných Vianoc.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
05. máj 2024 07:32