StoryEditor

Kaščák: Hviezdy sa bicyklujú po letisku

13.07.2013, 03:00
Autor:
lucluc
Jednou z noviniek na tohtoročnej Pohode je artist village. Miesto, kde sa zhromažďujú umelci.




Jednou z noviniek na tohtoročnej Pohode je artist village, teda miesto, kde sa zhromažďujú všetci umelci a vystupujúci. Majú tam svoje priestory i malú záhradku, trávia tam svoj voľný čas, ale tiež sa socializujú s ostatnými kapelami a učinkujúcimi.

"Oproti minulým rokom, keď umelci len prišli na letisko, odohrali koncert a odišli, sme ich teraz vysadili trošku ďalej od pódia, v artist village. A teda sa musia nejakým spôsobom dopraviť do backstageu. Obávali sme sa, či im to nebude robiť problémy, a ako budú vnímať bicykle, ktoré sme im ponúkli. No stretávame sa len s pozitívnymi reakciami, a ako to už býva, najobľúbenejšie sú tie najjednoduchšie dopravné prostriedky," vysvetľuje riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Samotní umelci si bicykle tak obľúbili, že o ne teraz organizátorov priam žiadajú. Sú tak v silnejšom dotyku s festivalom, čo bolo cieľom tejto akcie. "Sme radi, že nám tu po letisku chodí viacero umelcov, tour manažérov, production manažérov. Chodia medzi ľuďmi, vidia ostatné priestory festivalu a to je super, to je to, čo chceme," dopĺňa Kaščák.

A ako je možné, že si Pohoda získava takú dôveru svetových mien? "Je to jednoduché, pomáhajú nám dobré skúseností kapiel, ktoré u nás už vystupovali. Agent Nicka Cavea je agent Mobyho, ktorý bol u nás pred dvomi romi, agent Atoms for Peace je agentom Portishead, ktorí šíria slávu o našom festivale stále." Umelci a ich tímy sa však predovšetkým musia cítiť pohodlne. "Členovia tímov si robia aj zaujímavý off program, napríklad si boli pozrieť areál s vrakmi starými lietadiel, alebo skúsili prelet nad areálom, keď sme im povedali, že by si mohli pozrieť Trenčiansky hrad z výšky."

A i keď organizátori požiadavky umelcov nikdy neprezrádzajú, teraz urobili výnimku. "Major Lazer a Diplo ukázali veľký nadhľad a z požiadaviek si urobil srandu, žiadali napríklad svetový mier. Odpísali sme im, že robíme na tom, ale zatiaľ sa nám to nedarí.  A Diplo si tiež prial na večeru huslistu. Tejto úlohy sa zhostil sám Kaščák, našťastie však nebol na to sám.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
11. máj 2024 21:32