StoryEditor

Marc Ambroisien

18.09.2007, 00:00

Čomu ste sa venovali predtým, ako ste začali pracovať pre Rothschild bank?
- Bol som tiež bankárom - daňovým poradcom, no v inej inštitúcii. Svojim klientom stále vysvetľujem, že som mal iný život, pretože som pracoval v oblasti daňovníctva. Dnes radím ľuďom, ktorých som predtým kontroloval.

Dynastia Rothschildovcov je spojená s viacerými mýtmi či fámami. Čo ste vedeli o mene Rothschild predtým, ako ste vstúpili do firmy?
- Pridať sa k značke Rothschild bola pre mňa česť. Meno Rothschild znamená úspech, rešpekt, ale tiež schopnosti, rozhýbanie majetku. A dosiahnutie takéhoto perfektného úspechu je tiež cestou, ako nájsť svoje vlastné hodnoty.

Čo bol teda pre vás ten najdôležitejší dôvod?
- Po prvé bolo pre mňa cťou pokúsiť sa niečo aktívne rozvíjať a po druhé pracovať s ľuďmi, ktorých som i predtým poznal. Dnes som presvedčený o tom, že rozhodnutie pracovať a stretávať sa s ľuďmi, ktorí šíria hodnoty a rešpekt, bolo skutočne dobrým rozhodnutím.

Dá sa povedať, že pre Rothschilda rozvíjate nové aktivity?
- Áno. Predovšetkým sa snažíme zmeniť prístup ku klientom - nezameriavame sa na manažment majetku, ani na produkty pre klientov. Zameriavame sa na služby. Ja osobne som sa vždy snažil byť niečo ako dirigent orchestra a mať schopnosť vytvoriť harmóniu teamu, ktorý dokáže poskytnúť tie najlepšie služby všetkým klientom. Svet sa mení, nemôžeme stagnovať iba s pozíciou majetkového manažéra zakladajúc si na globálnej hodnote portfólia klientov. Musíme sa o klientov starať iným spôsobom. Musíme sa orientovať na servis a nájsť všetko, čo by klient mohol potrebovať, no zároveň ponúknuť aj čosi iné. Nehovorím iba o finančnej stránke, ale aj o zdraví, vzdelaní, rodine, jej ochrane a hodnote. Jednoducho musíme byť schopní poskytnúť všetky riešenia na svete.

Snívali ste vôbec niekedy o tom, že budete pracovať pre Rothschilda?
- Nedá sa povedať, že ja alebo ktokoľvek iný o tom exaktne sníval. Nikdy nevieme všetko a stále musíme byť pripravení urobiť zmenu. To je cesta - stále byť schopní dosiahnuť úspech a potom povedať: teraz začíname opäť. A myslieť na to, čo môžeme opäť zlepšiť.

Dopočuli sme sa, že práci dokážete obetovať aj dvadsať hodín zo dňa. Nie je to už trochu veľa?
- Ťažko povedať, koľko času strávime v práci. Fyzicky v kancelárii možno desať hodín ako ktokoľvek iný. Keď však hovoríme o globálnej asistencii, starostlivosti o klientov, to znamená byť jednoducho blízko nich a deliť sa s nimi aj o iné veci, istú časť ich života. Ak s nimi ideme do kancelárie, ak ich pozveme na loď alebo trebárs na Bora Bora, je to zaujímavé, a aj pre nás je to príjemné. Takže je ťažké povedať, kde je hranica medzi prácou a súkromným životom. Myslím si, že je možné si vytvoriť ma...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = style/preco-nie, menuAlias = preco-nie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
18. máj 2024 20:25