01.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR

Protisýrsky orientovaného bývalého ministra financií Fuada Sanioru nominoval včera parlament Libanonu za nového premiéra tejto malej blízkovýchodnej krajiny. (TASR)

Súbor krátkodobých opatrení, ktoré by mali eliminovať desaťmiliardový vnútorný dlh českého zdravotníctva, schválila v stredu na nočnom rokovaní česká vláda. Opatrenia nadväzujú na koncepciu reformy zdravotníctva, ktorú kabinet Jiřího Paroubka schválil v polovici júna. (TASR)

Bývalý iracký prezident Saddám Husajn má v úmysle zažalovať britský bulvárny denník Sun za zverejnenie fotografií, na ktorých je bývalý diktátor vo svojej väzenskej cele v spodnej bielizni. (TASR)

Bosniansky parlament neprijal rezolúciu odsudzujúcu genocídu spáchanú pri srebrenickej masakre v roku 1995. Dve navrhnuté verzie vyhlásenia stroskotali na odpore srbských poslancov. (TASR)

Turecký parlament včera schválil v nezmenenej podobe článok nového trestného zákonníka, ktorý znižuje postih za vedenie oficiálne nepovolených kurzov Koránu, čím zrušil veto zo strany pevne sekulárneho prezidenta Ahmeta Necdeta Sezera. (TASR)

Nemecko neporušilo európsku konvenciu ľudských práv, keď bez odškodnenia vyvlastnilo pôdu bývalých občanov NDR. Rozhodol o tom včera Európsky súdny dvor pre ľudské práva v Štrasburgu. (TASR)

Cyperský parlament včera schválil ústavnú zmluvu Európskej únie. Cyprus sa tak stal prvou členskou krajinou, ktorá dokument prijala po tom, čo Francúzsko a Holandsko v nedávnych referendách euroústavu odmietli. (ČTK)

Talianska vláda včera dementovala tvrdenia, že vedela vopred o údajnom únose egyptského duchovného americkou Ústrednou spravodajskou službou, ku ktorému malo dôjsť v roku 2003. (TASR)

EÚ zakázala obchodovanie s nástrojmi používanými na mučenie a popravy, hoci trh s takýmito nástrojmi sotva existuje, uviedla včera Európska komisia. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 00:34