Maslo s ochranným čipomiDNES.cz
StoryEditor

Česi majú problém s krádežami masla. V Tescu začali používať čipy

22.09.2017, 16:50
Autor:
divdiv
V Česku sa objavili prípady krádeží masla za tisíce korún.

Supermarket Tesco vo v Prahe ponúkal v posledných dňoch maslo, ktoré malo na obale umiestnený ochranný čip. Podľa zistení českého portálu iDNES.cz k netradičnému kroku pristúpil personál supermarkete pre obavy z krádeží.

"Môžem potvrdiť, že na našej predajni v Smíchovskej tržnici došlo dočasne ku kódovaniu masla týmto spôsobom. Šlo iba o tento obchod, teraz už sa tento spôsob nepoužíva," povedal iDNES.cz manažér externej komunikácie Tesco Václav Koukolíček.

​Obavy obchodníkov nie sú neoprávnené. Krádeží masla v Česku pribúda. Kuriózny prípad sa stal v jednom z karlovarských hotelov, kde si chcel krádežami masla prilepšiť miestny kuchár. Počas dvoch mesiacov si z hotelového skladu odniesol maslo za viac ako desať tisíc korún, ktoré potom predával ďalej.

​K ďalšej veľkej krádeži masla došlo minulý týždeň v českom supermarkete. Štyridsaťštyriročný muž sa tam pokúsil ukradnúť asi 150 masiel a ďalší tovar v celkovej hodnote 9 650 korún.

Ešte na začiatku prázdnin, kedy maslo začalo zdražovať, ho ľudia mohli zohnať aj pod 40 korún za 250 gramové balenie. Teraz sa aj to najlacnejšie maslo predáva za cenu nad päťdesiat korún. A ako sa zdá, zdražovanie sa ešte nekončí.

​Riaditeľ mliekarne Madeta Milan Teplý odhaduje, že maslo môže stáť pred Vianocami až 70 korún. Po Vianociach očakáva zlacnenie, ale pod 40 korún by sa podľa neho už dostať nemalo.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 22:19