StoryEditor

Zákonník práce rozdelil živnostníkov

Ministerka práce V. Tomanová včera vniesla nezhodu medzi živnostníkov. Prijala zástupcov Živnostenskej komory, ktorí podľa nej pri príprave novely Zákonníka práce "chápu snahu chrániť postavenie zamestnancov".

Ministerka práce Viera Tomanová včera vniesla nezhodu medzi živnostníkov. Prijala zástupcov Živnostenskej komory, ktorí podľa nej pri príprave novely Zákonníka práce "chápu snahu chrániť postavenie zamestnancov". Mala na mysli obmedzenie závislej činnosti, ktoré má živnostníkov vylúčiť zo stálej práce vo firmách.
Hoci ešte minulý týždeň živnostníci proti novele protestovali pred ministerstvom práce, predseda živnostenskej komory Vojtech Gottschall je presvedčený, že "nebude robiť živnostníkom problémy a nútiť ich prejsť do pracovného pomeru". Do novely totiž pribudol nový odsek, ktorý definuje nezávislú prácu, v zásade ako prácu, ktorá nie je závislá.
Živnostníci však majú okrem komory aj svoj zväz. Jeho prezident Peter Masár reagoval:"Pani ministerka si musí uvedomiť, že pán Gottschall a jeho komora môžu hovoriť len za časť živnostníkov". Dodal, že nový odsek ešte nie je zárukou ich dobrého postavenia.

01 - Modified: 2003-05-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Kusaj má miliardu
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 00:49