StoryEditor

NHL: Trojica, ktorá chránila česť Slovákov, opäť žiarila

07.10.2005, 13:39
Autor:
TASRTASR
Traja slovenskí hokejisti zažiarili v noci na piatok v druhý hrací deň NHL v troch zápasoch viac, ako osemnásti v prvú noc kompletného programu profiligy. Opäť získali štyri body, no oproti bilancii 1+3 to tentokrát boli 2 góly a dve asistencie a zhodou okolností od trojice, ktorá ako jediná zo slovenskej osemnástky bodovala aj v ouvertúre...

Traja slovenskí hokejisti zažiarili v noci na piatok v druhý hrací deň NHL v troch zápasoch viac, ako osemnásti v prvú noc kompletného programu profiligy. Opäť získali štyri body, no oproti bilancii 1+3 to tentokrát boli 2 góly a dve asistencie a zhodou okolností od trojice, ktorá ako jediná zo slovenskej osemnástky bodovala aj v ouvertúre...
Najvýraznejší záber mal Pavol Demitra, ktorý v novom drese losangelských kráľov po asistencii tentoraz opäť najprv asistoval a pridal víťazný gól do siete Phoenixu (3:2). Jeho spoluhráč v obrane Ľubomír Višňovský, ktorý mal v prvom zápase dve prihrávky, teraz spolu s Demitrom asistoval pri góle Frolova a králi sa ujali vedenia 2:1. Aj tento zásah bol veľkým dielom Demitru, ktorého strelu ruský útočník dorazil do siete. "Tento zápas nám ukázal, že napriek nešťastnej prehre v prvom zápase, sa vie tento tím zmbilizovať. Je to výborné," konštatoval prvý center tímu z Kalifornie Joe Roenick, hviezda predchádzajúceho zápasu, ktorý králi zo stavu 4:0 v Dallase prehrali 4:5. Tréner LA Andy Murray zaznamenal 179. víťazstvo na striedačke Kings, čím prekonal dovtedajší rekord Boba Pulforda.
Útočník Marcel Hossa sa strelecky presadil aj v druhom vystúpení v drese New Yorku Rangers. Kým však v noci na štvrtok jeho zásah priklincoval víťazstvo 5:3 nad Philadelphiou, proti svojmu nedávnemu klubu Montreal Canadiens otvorenie gólového účtu jeho čepeľou až také ovocie neprinieslo. Hossova dvanásta trefa do čierneho v kariére NHL však v konečnou dôsledku nebola tuctovou, lebo jazdci síce prehrali 3:4, ale po predĺžení, takže získali bod. Richard Zedník v tíme Montrealu chýbal pre zranenie slabín. Hossa prekonal Jose Theodora v 65. sekunde, keď využil finále skvelej kombinačnej akcie Martina Straku s centrom Stevom Rucchinom. Líder druhého útoku Rangers bol však po zápase nahnevaný: "Sedí nám, keď hráme hokej s normálnym počtom hráčov. Teraz sme sa nechali príliš vyučovať, a to je neakceptovateľné." Aj preto mal Monreal jednoduchšiu cestu za piatym víťazstvom na ľade jazdcov v sérii.
V zápase St. Louis - Detroit 3:4 nemali Slováci zastúpenie. Domáci nedokázali po 24 hodnách oplatiť svojmu divíznemu rivalovi prehru 3:5 z detroitského ľadu. Pre červené krídla sú Blues naozaj komfortným sparringpartnerom na rozohratie a v úvode NHL si ani lepšieho súpera nemôžu želať. Od začiatku sezóny 2002/2003 majú s ním bilanciu 11 víťazstiev, jednu rímzu a jednu prehru. "Oni nie sú zlý tím. Nechápem, v čom sú naše úspechy proti nim. Dôležité však je, aby vydržali," zdôraznil brankár víťazov Manny Legace.
LOS ANGELES - PHOENIX 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Góly: 16. Robitaille (Armstrong, Gleason), 29. Frolov (DEMITRA, VIŠŇOVSKÝ), 32. DEMITRA (Frolov, Armstrong) - 10. Kolanos (Hull, Saprykin), 35. Saprykin (Johnson, Mara). Brankári: Labarbera - Leneveu. Diváci: 18.118. Slováci v zápase: Demitra (LA) - minutáž 20:50, body: 1+1, 5 striel, 2 trestné minúty. Višňovský - 19:20, 0+1, 1, 0.
ST. LOUIS - DETROIT 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Góly: 9. Roach (Weight, Čajánek), 46. Weight (Weinrich, Čajánek), 47. McAmmond - 14. Lang (Lebda, Williams), 16. Samuelsson (Lang, Williams), 37. Fischer (Holmström, Zetterberg), 39. Shanahan (Williams, Schneider). Brankári: Lalime - Legace. Diváci: 18.354 divákov.
NY RANGERS - MONTREAL 3:4 po predĺžení (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)
Góly: 2. MARCEL HOSSA (Straka, Rucchin), 17. Ručinský (Nylander, Jágr), 58. Moore (Ťutin, Rucchin) - 10. Ryder (Dagenais, Ribeiro), 15. Higgins (Plekanec), 27. Perežogin (Kovaľov), 63. Ryder (Dandenault). Brankári: Weekes - Theodore. Diváci: 18.200. Slováci v zápase: Hossa (NY Rangers) - 11:48, 1+0, 1, 0.

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 04:09