StoryEditor

Sony a Samsung objednávajú u Slovákov

03.10.2007, 00:00
Autor:
redred

Neplatí už, že japonskí a kórejskí investori si k nám vozia svojich dvorných dodávateľov. Môžu sa nimi konečne stať aj naše firmy. Spoločnosť z Dolného Kubína Avex Production s výlučne slovenským kapitálom sa dohodla so Samsungom a Sony na dodávkach pre ich nové závody pri Trnave a v Nitre.
Avex vďaka dohodnutým kontraktom postaví v Senci závod, v ktorom bude ročne montovať tri milióny finálnych výrobkov, najmä LCD televízorov, multifunkčných displejov a satelitných prijímačov. V miliónových sériách bude produkovať aj elektronické moduly do LCD a plazmových televízorov. Súčasťou závodu bude vývojové centrum.
Cesta do klubu dodávateľov koncernov s globálnou pôsobnosťou nebola krátka. Závod Avexu v Oravskej Lesnej už desať rokov dodáva komponenty pre skupinu Sony. K jeho dôležitým odberateľom patrí aj galantský závod Samsungu a nemecká prevádzka koncernu Panasonic. Práve tieto referencie podľa konateľky firmy Gabriely Bučekovej pomohli pri rokovaniach o kontraktoch pre nové závody na juhozápade Slovenska.
Japonské Sony včera odštartovalo výrobu v priemyselnom parku v Nitre. Kórejský Samsung spustí výrobné linky vo Voderadoch pri Trnave do niekoľkých mesiacov. Vďaka týmto investíciám sa elektrotechnika stane popri výrobe áut a ocele tretím pilierom národného hospodárstva.

01 - Modified: 2003-06-15 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Srdcia pre postihnutých
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:50