StoryEditor

Briti budú platiť cez mobilné telefóny

07.09.2007, 09:01
Platba kreditnou kartou je v súčasnosti na Slovensku každodennou realitou. Rovnako obvyklým je napríklad v Japonsku zaplatiť účet pomocou mobilného telefónu. Hit digitálnych peňaženiek stelesnených vo vlastnom telefóne ovládol i Veľkú Britániu. Pätica top mobilných operátorov krajiny sa rozhodla pre prevádzkovanie takejto služby už v blízkej budúcnosti.

Služba PayForIt umožní používateľom platiť za rôzne tovary alebo služby v maximálnej hodnote £10 prostredníctvom ich mobilných telefónov. Proces platby prebieha prostredníctvom WAP-u, čím sa pre užívateľov stáva jednoduchým k obsluhe. Mohli by sme ho prirovnať napríklad k nakupovaniu cez internet.

Predpokladá sa, že takto ponúkaným tovarom budú najmä rôzne zvonenia, pokuty alebo platby za parkovanie, ponuka internetových obchodov, či vlakové lístky.

Na Slovensku je možné prostredníctvom mobilného telefónu platiť tiež, a to za parkovanie v Starom meste Bratislavy. Projekt bol spustený v marci tohto roku a jeho cieľom je odstrániť problémy týkajúce sa parkovania v hlavnom meste. Princíp spočíva v zaslaní textovej správy v danom formáte, kde sa okrem iného uvedie aj plánovaný počet hodín alebo minút, ktoré budú na parkovanie využité. Parkovanie je objednané prijatím potvrdzovacej správy od prevádzkovateľa služby. Cena sa pritom nemení, priratúva sa však k nej aj cena za odoslanie sms. Výhodou tohto systému je napríklad možnosť predĺženia parkovania, a to aj z miesta, ktoré je od parkoviska vzdialenejšie.


Zdroje:

www.marketingvox.com

news.bbc.co.uk

www.2ergo.com

www.marketingvox.com

www.m-parking.sk

www.paypay.com

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 18:42