StoryEditor

SKo dostala osem ponúk

17.11.2004, 23:00
Autor:
TASRTASR
Slovenská konsolidačná dostala v rámci tendra na odpredaj balíka pohľadávok v nominálnej hodnote takmer 14 miliárd Sk celkovo 8 ponúk.

Slovenská konsolidačná (SKo) dostala v rámci tendra na odpredaj balíka pohľadávok v nominálnej hodnote takmer 14 miliárd Sk celkovo 8 ponúk.
Informoval o tom hovorca SKo Patrik Golský, ktorý však ešte nevedel konkretizovať, či všetky ponuky spĺňajú aj požadované náležitosti. Do predávaného balíka je zaradených celkovo 1 401 pohľadávok voči 788 dlžníkom.
Do tendra sa zaregistrovalo 12 domácich i zahraničných spoločností. Registráciu pritom potvrdili finančné skupiny J & T a Penta. J & T v tendri zastupuje firmu Wittily Investments Limited. Penta sa na súťaži zúčastňuje prostredníctvom svojho spoločného podniku s Credit Suisse First Boston, a to firmou Vinaco Holding, ktorá už podobný tender predtým vyhrala.
Výsledky výberového konania budú predmetom rokovania predstavenstva a investičného výboru spoločnosti. Definitívne rozhodnutie o odpredaji balíka pohľadávok zaujme dozorná rada spoločnosti na základe ich odporúčania, a to najneskôr do 17. decembra tohto roku.
Sko postupne odpredáva pohľadávky, ktoré na ňu boli prevedené v rámci dávnejšie realizovanej reštrukturalizácie slovenských štátnych bánk. Okrem komplexných balíkov však Sko predáva v menších súťažiach pohľadávky aj individuálne. V priebehu roku 2002 sa Sko snažila aj o vytvorenie spoločného podniku na správu až 54-miliardového balíka pohľadávok so silným strategickým partnerom. Pre nedostatočne výhodné ponuky však od tohto zámeru napokon odstúpila. Ku koncu marca dosiahla hodnota pohľadávok spravovaných Sko 61,7 miliardy Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/burzove-noviny, menuAlias = burzove-noviny, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 03:55