StoryEditor

Milinkevič chce založiť nové politické hnutie

28.05.2007, 08:29
Autor:
SITASITA

Vodca bieloruskej opozície Alexander Milinkevič chce vytvoriť nové politické hnutie. Svoj zámer oznámil po tom, ako odmietol možnosť uchádzať sa o zvolenie do predsedníctva bieloruskej demokratickej opozície. Ako pre agentúru AFP povedal, hnutie sa bude opierať o sociálne skupiny, ktoré mu dôverujú. Podľa neho koaliční členovia majú "rozdielne názory na to, čo treba urobiť a nemyslí si, že hlasovanie niekoho k niečomu donúti."
"Neodchádzam z opozície, ale budem robiť niečo iné," povedal Milinkevič. "Vytvorím moje vlastné hnutie, ktoré sa bude opierať o sociálne skupiny - oni mi veria. Je to moja posledná šanca organizovať niečo, čo ľudia uvidia a budú chápať. Ak nie, taký vodca musí odísť," dodal. Milinkevič bol hlavným súperom v prezidentských voľbách v roku 2006, v ktorých tretie funkčné obdobie získal autoritársky vodca Alexander Lukašenko. Zatkli ho minulý rok na dva týždne za účasť na nepovolenom zhromaždení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 21:06