StoryEditor

Sarkozy je podľa médií tvrdý protivník

15.01.2007, 12:40
Autor:
SITASITA

Francúzske médiá komentujú v pondelok nomináciu ministra vnútra Nicolasa Sarkozyho na prezidentského kandidáta vládnej strany UMP (Únia za ľudové hnutie). "Zoči voči ľavici, ktorá sa pohybuje vo vlastných protirečeniach, postupuje Sarkozy s detailným programom," píše katolícky denník La Croix.
Podľa ekonomického denníka Les Echos ukázal Sarkozy na nominačnom kongrese "demonštráciu sily." Noviny pripomínajú " až sovietske skóre, v ktorom získal 98,1%". Podľa komentára sa však Sarkozy naďalej obáva nepredvídateľného prezidenta Jacquesa Chiraca, ktorý má koncom februára oznámiť, či bude kandidovať.
Komunistický denník L´Humanité kritizuje fakt, že kongres strany UMP stál 3,5 milióna eur a posmešne komentuje cestu 80 000 členov strany z celého Francúzska, aby zvolili v tajnom hlasovaní jediného kandidáta.
Pravicové Le Figaro hodnotí nedeľnú nomináciu ako začiatok predvolebného boja. "Tentokrát kampaň skutočne začala, obaja šampióni sú v ringu, ďaleko pred ostatnými kandidátmi a len ťažko si vieme v záverečnom dueli predstaviť niekoho iného ako Nicolasa Sarkozyho a Ségolene Roaylovú."
Ľavicové Liberation v úvodníku označilo Sarkozyho za "nebezpečného človeka", ktorý však nie je "Cézarom ani Napoleonom." Pre denník je Sarkozy nebezpečný práve preto, že je "talentovaný, energický a organizovaný." Autor komentára varuje ľavicu pred volebnou mašinériou pravice, ktorá sa v nedeľu pohla.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 15:32