StoryEditor

Topolánek: Neubližujte tým, ktorých mám rád

05.01.2007, 17:55
Autor:
SITASITA

Český premiér Mirek Topolánek, ktorého osobný život už niekoľko týždňov zapĺňa titulné stránky bulvárnych denníkov, v piatok rozoslal médiám stanovisko, v ktorom vysvetľuje momentálny stav svojho osobného života. Naďalej však tvrdí, že k údajnému tehotenstvu jeho priateľky, podpredsedníčky českého parlamentu Lucie Talmanovej, sa nebude vyjadrovať. "Žiadam novinárov, aby prestali ubližovať tým, ktorých mám rád. Nikto z nich si to nezaslúži," cituje z listu internetový server iDnes.cz.
Český premiér sa po prvý raz verejne priznal, že nebýva so svojou manželkou Pavlou, ale s Talmanovou. Svoje rozhodnutie nevyjadrovať sa k jej údajnému tehotenstvu odôvodňuje tým, že táto téma "je v slušnej spoločnosti neverejná". Topolánek sa v liste sťažuje na prácu novinárov z českých bulvárnych médií: "Nevyberané metódy bulvárnych žurnalistov zásadným spôsobom poškodzovali a poškodzujú životy mojich blízkych."
Premiér sa ospravedlňuje "všetkým, ktorých tento stav vecí neteší" a sľubuje, že situácia v jeho osobnom živote nebude mať žiaden negatívny vplyv na jeho "pracovný výkon". "Život prináša najrôznejšie situácie, ktoré musí človek riešiť a ja ubezpečujem verejnosť, že svoje súkromné záležitosti si vyriešim sám," píše Topolánek.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. máj 2024 14:25