StoryEditor

Stanica CS Film bude vysielať české a slovenské filmy

04.04.2005, 06:55
Autor:
TASRTASR
Česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie udelila minulý týždeň licenciu na prevádzku novej stanice CS Film. Pôjde o platený kanál, ktorý bude spočiatku od 12.00 h do 24.00 h vysielať české a slovenské filmy.

Program je podľa servera Parabola.cz určený pre siete káblovej televízie Českej a Slovenskej republike, kam sa bude vysielať cez družice Astra alebo Eurobird v balíku Czech Link. CS Film odštartuje premiérou jedného z najnovších filmov, ktorého názov má byť prekvapením. Z českej tvorby kanál uvedie napríklad filmy Vekslák, Kronika žhavého léta, O slavnosti a hostech, Ovoce stromů rajských jíme, Zlatá reneta, Pražská pětka, Nexus, Opus pro smrtihlava. Zo slovenskej produkcie budú v programe diela Boxer a smrť, Polnočná omša, Slnko v sieti, Obrazy starého sveta, Pavilón šeliem a iné. Vysielanie CS Filmu by sa malo začať v druhej aprílovej dekáde v káblových sieťach, s ktorými prevádzkovateľ, Československá filmová společnost, postupne uzatvára zmluvy. "Cieľom programu CS Film je priniesť divákom kvalitnú zábavu, o ktorú dlhodobo prejavujú veľký záujem, posilňovať národné sebavedomie a česko-slovenskú vzájomnosť a pomáhať zrodu nových filmových a televíznych projektov," povedal jeden z majiteľov licencie Leoš Pohl.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 20:13