StoryEditor

Belgická tlač: Holandské nie zmarilo nádeje na záchranu ústavy

02.06.2005, 19:23
Autor:
TASRTASR

asné holandské nie v stredajšom referende tri dni po nesúhlase Francúzska zmarilo nádeje na záchranu európskej ústavy. Konštatuje to dnes väčšina belgickej tlače.
Podľa denníka Le Soir Holandsko zatĺklo ďalší klinec do rakvy európskej ústavy. Nie bolo podľa denníka výsmechom pre politické elity krajiny. Francúzska facka z nedele sa zmenila na dvojité zaucho, napísal denník.
Noviny La Libre Belgique (LLB) píšu o dlhom nose, ktorý holandskí voliči ukázali svojim a európskym politikom. Dvojité nie Francúzska a Holandska je zároveň aj spätným odmietnutím rozšírenia EÚ do strednej a východnej Európy a vyslalo negatívny odkaz celej filozofii rozšírenia, píše LLB.
Podľa flámskeho denníka De Tijd francúzske a holandské referendá podkopali základy Európy. Európska ústava je mŕtva, napísali noviny De Standaard. Vyzvali, aby EÚ prijala túto skutočnosť a hľadala nové smerovanie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 04:15