StoryEditor

Egypt odsúdil zásah izraelskej armády v Ramalláhu

05.01.2007, 07:35
Autor:
SITASITA

Egyptský prezident Husní Mubarak vo štvrtok odsúdil zásah izraelskej armády na Západnom brehu Jordánu, keď sa stretol s izraelským premiérom Ehudom Olmertom s cieľom oživiť dlhodobo zastavený mierový proces. Niekoľko hodín pred začiatkom schôdzky vypukli nové násilnosti medzi Izraelom a Palestínčanmi. "Bezpečnosť Izraela sa nedá dosiahnuť vojenskou silou, ale vážnou snahou o mier," citovala egyptská tlačová agentúra MENA Mubarakove slová Olmertovi z ich schôdzky pri Červenom mori.
Najmenej štyria Palestínčania vo štvrtok zahynuli počas operácie izraelskej armády v Ramalláhu a viac ako 20 ďalších ľudí bolo zranených. Informovali o tom zdravotníci. Štyria Palestínčania vo veku 20 až 29 rokov boli smrteľne zranení pri streľbe, ktorá vypukla potom, keď niekoľko džípov a buldozérov za podpory dvoch vrtuľníkov vstúpilo do centra mesta. Všetci štyria neskôr zraneniam podľahli v nemocnici, uviedli zdravotníci. Traja ľudia, ktorí sú hospitalizovaní, sú v kritickom stave. Hovorkyňa izraelskej armády potvrdila, že vojaci uskutočnili operáciu a zadržali "štyroch hľadaných Palestínčanov".

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 06:23